HABITATGE

L'Ajuntament podrà adquirir habitatges provinents d'execució hipotecària per destinar-los a usos socials

"Podrem destinar habitatges, temporalment, a casos de famílies o persones en situació d’emergència o risc d’exclusió social, assegura Jordi Mas, regidor de Territori

per Redacció , 30 de juliol de 2018 a les 08:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Sitges s'ha adherit a l'acord marc que ofereix l’Agència de l’Habitatge de Catalunya al món local perquè els ajuntaments puguin adquirir habitatges provinents de processos d'execució hipotecària per destinar-los a usos socials o d'emergència.

Es tracta d'habitatges en els que la Generalitat de Catalunya té dret de tanteig i retracte; lligats a una línia de préstecs bonificats per l'administració; situats en àrees de demanda residencial forta; i adquirits després de l’entrada en vigor de la Llei 18 de 2007. El dret de tanteig és el dret de comprar un bé mobiliari o immobiliari abans que el propietari l'ofereixi a tercers. El dret de retracte és el dret d'adquisició preferent a una persona sobre una cosa ja venuda i en les mateixes condicions de preu, terminis, etc.


Per al regidor d’Habitatge, Jordi Mas, l’acord “permetrà conèixer les oportunitats d’adquisició d’habitatges en aquestes condicions per si més endavant ens decidim a adquirir-ne un. Disposar d’habitatges que l’ajuntament pugui destinar temporalment a casos de famílies o persones en situació d’emergència o risc d’exclusió social seria ens permetria fer front a aquestes situacions, tal i com contempla el Pla Local de l’Habitatge”. L’adhesió a l’acord permetrà a l’Ajuntament estar informat a diari sobre l’oferta d’aquest tipus d'habitatges així com beneficiar-se de les condicions de finançament. 

 

Participació