EDUCACIÓ

L'Ajuntament de Sitges i la Generalitat signen el conveni per la construcció de l'Escola Agnès

Es preveu que les obres del nou edifici comencin a finals d'any

per Aleix Ramirez, 27 de juliol de 2018 a les 13:51 |
Miquel Forns, alcalde de Sitges i Josep Bargalló, conseller d'Ensenyament | Aleix Ramírez
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Miquel Forns, alcalde de Sitges i Josep Bargalló, conseller d’Ensenyament, han signat aquest matí el conveni de col·laboració entre les dues administracions per dur a terme les obres de construcció de la nova Escola Agnès. Les previsions apunten que els treballs s’iniciaran a finals d’any i la nova escola entraria en funcionament el curs 2020 – 2021. 

“Avui és un dia molt especial, perquè després de 13 anys de lluita conjunta de tota la comunitat educativa i l’Ajuntament, ja signem l’acord per la construcció de l’Escola Agnès”, ha afirmat Forns. Per la seva banda, el conseller d’Ensenyament ha agraït “la llarga implicació del consistori durant tants anys, també en l’aspecte financer”, una clara referència al fet que el centre educatiu es construirà en règim de cofinançament.


La previsió del cost de construcció és de 4,4 milions d’euros, dels quals la Generalitat aportarà el 55% (2,4 MEUR) i l’Ajuntament de Sitges pagarà el 45% restant (1,9 MEUR). L’Escola Agnès s’ubicarà al barri de Quint Mar, en una parcel·la de 7.000m2 i on el disseny de la planta de l’edifici serà en forma de quatre amb una capacitat per 225 alumnes. Des de l’any 2005, l’Agnès funciona amb mòduls prefabricats. 

Respecte el deute de la Generalitat amb els Ajuntaments per les escoles bressol, Josep Bargalló assegura que la voluntat del seu departament “és de tornar a participar en el finançament de l’ensenyament de 0 a 3 anys”. En aquest sentit, el conseller ha anunciat que s’estan analitzant les darreres sentències judicials “per determinar quina és la fórmula de col·laboració més efectiva amb els municipis”.

 

Participació