MÓN LOCAL

El Port d'Aiguadolç presentarà una demanda judicial contra l'Ajuntament per la llotja de pescadors

"Ens han pres el pèl durant molt de temps, perquè estem parlant d'un espai aprovat pel ple, inaugurat des de fa un any i de cop i volta sense executar", assegura Albert Bertran, president del Port

per Aleix Ramirez, 26 de juliol de 2018 a les 08:45 |
Exterior de la Confraria de Pescadors de Sitges, al Port d'Aiguadolç | Aleix Ramírez
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Port d’Aiguadolç presentarà en els pròxims dies una demanda judicial contra l’Ajuntament de Sitges per un “incompliment dels acords pactats” en relació a l’espai que ocupa la Confraria de Pescadors. “Tenim un espai i un projecte aprovat pel ple, com també inaugurat ara fa un any, però de la nit al dia s’ha deixat sense executar”, afirma Albert Bertran, president del Port d’Aiguadolç.

Els gestors del port es remunten a l’any 2010 per situar l’inici del problema; “fins aquell moment nosaltres destinavem recursos propis per ajudar els pescadors, però la crisi no ens va permetre mantenir l’aportació”, apunta Xavier Cuyás, gerent del port. Entre els anys 2009 i 2011, la Confraria de Pescadors rebia una subvenció de 10.000 euros anuals per part de l’Ajuntament de Sitges, que a la vegada servia perquè els pescadors paguessin un lloguer que ni de bon tros cobria totes les despeses”.


En aquest sentit, des del Port d’Aiguadolç destaquen “la bona relació existent amb els pescadors”, els gestors recorden que des de l’any 1983 (inici de l’actual concessió) fins a l’actualitat ha invertit una quantitat superior a un milió d’euros “amb tot el gust del món, nosaltres sempre hem estat a favor de protegir la pesca i volem apartar els pescadors del conflicte que tenim amb l’Ajuntament”.

Després de llargues converses amb el consistori, els anys 2016 i 2017, el ple va validar un nou conveni amb unes noves instal·lacions al mateix Port. “Com és que un projecte validat per tots els partits i amb un acte d’inauguració ara fa un any, de cop i volta al mes de setembre següent s’atura?”, es pregunta Bertran.

Segons la versió d’Aiguadolç, l’Ajuntament va aturar el projecte per un informe desfavorable de l’antiga interventora del consistori. “Nosaltres no hem d’estar pendents de discrepàncies internes de l’Ajuntament, tot el temps que porta això aturat són diners que estem assumint de la nostra butxaca”, recorda Cuyás.

Precisament l’aspecte econòmic és la raó principal de la demanda judicial, després de no rebre cap resposta a una reclamació administrativa, a través de l’Oficina d’Atenció Ciutadana. “Nosaltres només demanem que s’executi l’acord al qual vam arribar l’any 2016 i se’ns retornin les quantitats avançades a partir d’aquesta data”, conclou Albert Bertran.

 

Participació