ART

La nova Fundació Stämpfli obrirà a finals d'any

Les obres d'ampliació han permès que el centre cultural passi de 300 a 800 metres quadrats

per Redacció , 10 de juliol de 2018 a les 10:00 |
Exterior de la Fundació Stämpfli | Museus de Sitges
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les instal·lacions de la Fundació Stämpfli passaran dels 300 metres quadrats actuals a més de 800, gràcies a la incorporació d’un nou edifici, que li permet guanyar dimensions, ampliar els espais expositius i aportar més visibilitat a la seva col·lecció, que supera el centenar d’obres. L’ampliació permetrà passar de les tres sales actuals a set en un edifici dotat dels més moderns sistemes de conservació, emmagatzemament i exhibició. 

Els treballs d’ampliació de les instal·lacions ja estan pràcticament enllestits. L’obra i la instal·lació ja finalitzat i actualment s’estan duent a terme les tasques de senyalització i aclimatació. La inauguració del nou complex, amb les obres col·locades, està previst a finals d’aquest any.


L’ampliació ha estat possible gràcies a l’adquisició de l’edifici del número 5 del carrer d’en Bosc, que ha estat connectat amb les instal·lacions actuals del Mercat del Peix i Can Mec, configurant un continu arquitectònic i de circuits. El nou edifici –datat del 1890– ha estat totalment reformat per dins, tot conservant i consolidant la façana, protegida patrimonialment. Amb les obres també s’ha guanyat una terrassa a la part alta, que serà adaptada per a la realització d’esdeveniments vinculats a la Fundació. Els treballs han estat realitzats pels arquitectes Josep Maria Coll i Eugeni Bernat.

La col·lecció de la Fundació Stämpfli està formada per un centenar d’obres de més de seixanta artistes de diferents nacionalitats. En tots els casos són donacions efectuades a la Fundació pels mateixos artistes, els seus hereus o galeristes.

 

Participació