OPINIÓ

«L’oposició no vol debatre sobre el futur de la vila» per Jordi Mas

Al ple del passat dilluns 25 de juny es va bloquejar la voluntat de diàleg del govern municipal sobre el futur dels equipaments, de l’habitatge i la mobilitat de la nostra vila, en concret del sector de la Granja II

per Jordi Mas, regidor de Territori i Sostenibilitat, 28 de juny de 2018 a les 07:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’oposició municipal (exceptuant els regidors del PP i del SGI, que van votar a favor) va bloquejar dilluns passat dia 25 la voluntat de diàleg del govern municipal sobre el futur dels equipaments, de l’habitatge i la mobilitat de la nostra vila, en concret del sector de la Granja II, la part entre la via del tren i l’avinguda de Vilanova, sobre el Vinyet. Resulta incomprensible – a no ser que tinguin la voluntat de bloqueig indiscriminat de l’actuació municipal- el motiu perquè l’oposició no vol dialogar i consensuar quin és el futur d’aquesta zona de Sitges. Dilluns es va proposar l’inici de l’expedient per estudiar el projecte sobre aquesta zona, fet que no van permetre que tirés endavant.

Volem parlar de com millorar la connexió entre el Vinyet i Can Pei i La Plana a través del pas sota-via existent i que no permet el pas conjunt de vianants i bicicletes sense un cert perill. Cal millorar aquest pas sota-via amb una major amplada i seguretat pels usuaris. Obres que també voldríem tirar endavant serien l’enderroc de l’antic Acapulco, ara en estat deplorable- i la vorera de dalt de l’Av. Vilanova. Tot plegat intentar fer d’aquella via una entrada al poble amb la dignitat que es mereix tenir.


Volem garantir la preservació del patrimoni arqueològic de la vila al solar situat sobre l’ermita del Vinyet, eliminant la reserva de vial continuació del carrer Jaume Figueres i que malmetria part de les runes arqueològiques de l’indret.

Tampoc no és el moment de perdre cap oportunitat d’aconseguir vivendes socials (HPO) per les persones que tenen i tindran dificultats en mantenir el seu habitatge a la vila o pels joves que vulguin emancipar-se. L’objectiu ha de ser aconseguir un centenar de habitatges socials que ajudaran a mitigar els efectes dels preus privats de lloguer.

També cal tenir presents els usos comercials de la zona. Potser fa més de 15 anys podia semblar interessant ubicar a la zona un gran hotel de més de 200 habitacions. Aquest model no sembla ara prou atractiu per a ningú. S’hauria de racionalitzar aquest ús,  incorporant a més les sentències i resolucions de la Generalitat del 2008 on ja es modificaven els usos hoteler i d’habitatge de la zona. Mantenint intacta l’edificabilitat bruta –no es pot construir ni un m2 de sostre més de l’aprovat en el nostre Pla General- cal revisar la idoneïtat de fer un gran hotel o més habitatges, incloent HPO. Una reducció del 50% de la superfície hotelera podria representar un 30% més d’habitatge més unes aportacions en forma d’equipaments pel barri.

Durant el debat del Pla d’Equipaments s’ha evidenciat que el Vinyet té manca d’equipaments i que tampoc es pot ubicar equipaments de qualsevol tipologia. Es proposa estudiar un ampli equipament a la part superior de l’Ermita, creuant la carretera, de tipus cultural, el qual combinat amb una àmplia zona verda doni la categoria i qualitat a l’entorn que es mereix. Volem preservar l’entorn del Vinyet amb qualitat fent-ho compatible amb el gaudi dels nostres veïns.


Esperem que la greu irresponsabilitat de l’oposició municipal, amb una certa dosi de ganes d’intoxicar informativament per part d’algun grup i que contagia els altres, no tiri en l’aire el futur de la zona. Els promotors sempre tenen l’opció de la subrogació a la Generalitat, fet que ens deixaria sense poder aprofitar aquesta gran oportunitat de millorar molt substancialment la mobilitat, l’accessibilitat a l’habitatge i la dotació d’un important equipament cultural per la vila.

És deplorable que l’oposició no vulgui debatre sobre el futur de la vila i que bloquegi l’actuació municipal envers millores pels veïns d’ara i del futur.

 

Participació