URBANISME

Joan Rodés, president de la Junta de Compensació del PPU1: «Estem executant allò que s'ha pactat fa anys»

Rodés defensa que a la zona de Can Bruguera no "s'ha comès cap il·legalitat, és més, ens hem dedicat a reforçar i consolidar els itineraris ja existents" | La Junta de Compensació aposta perquè la futura connexió entre l'avinguda del Camí Capellans i Can Pei "esdevingui una nova centralitat"

per Aleix Ramirez, 19 de juny de 2018 a les 14:33 |
Imatge del nou sector de la Plana - Santa Bàrbara, a l'altura de l'avinguda del Camí Capellans | Junta de Compensació del PPU1
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Joan Rodés és advocat i president de la Junta de Compensació de la Plana i Santa Bàrbara, un organisme que agrupa els promotors i propietaris dels terrenys en els quals, des de fa dos anys, s’han iniciat les obres d’un nou barri.
  
-Les obres de la Plana i Santa Bàrbara s’estan duent a terme damunt el darrer terreny lliure de Sitges? 
-No és exactament així, jo ho plantejaria d’un altra manera. Estem parlant que les obres esdevindran una nova centralitat a Sitges amb nous equipaments i necessitats. 
 
-La previsió d’arribar a 40.000 habitants l’any 2027 és realista? 
-Els números sempre són interpretables i potser ara la gent s’espanta quan veu aquesta possibilitat, però s’ha de recordar que totes les obres que estem executant ara formen part d’una planificació feta fa molts anys. 
 
-Entén que hi hagi preocupació? 
-Benvinguts al debat, ens agrada que la gent expressi la seva preocupació i tingui veu respecte el desenvolupament de Sitges. El poble encara té marge per marcar el camí, jo convido a qualsevol persona o entitat que trepitgi el terreny i veurà com som molt respectuosos amb l’entorn.  
 
-Aleshores a la zona propera al bosc de Can Bruguera no s’ha comès cap irregularitat com han denunciat recentment un grup de veïns
- Cap ni una, al contrari, les actuacions realitzades han anat encaminades a consolidar i reforçar els itineraris ja existents. Inclòs s’han realitzat, de forma periòdica, inspeccions del terreny amb maquinària especialitzada i no ens hem desviat d’allò que s’havia fixat. 
 
També cal recordar que hi ha una comissió de seguiment de les obres amb l’Ajuntament, que analitza tots els treballs. Nosaltres mantenim el compromís d’atendre totes aquelles demandes que vagin encaminades a millorar la preservació de l’entorn. 
 
-En aquesta etapa inicial de les obres, des del consistori quina és la prioritat que s’ha marcat?
-Ens han manifestat que la connexió entre Can Pei i l’avinguda del Camí Capellans ha de ser la prioritat, en la línia del que he afirmat anteriorment d’esdevenir una nova centralitat de Sitges. 
 
-El futur barri serà el que es coneix com a “ciutat dormitori”? 
-Dependrà, en part, de si els d’aquí som capaços d’incorporar els futurs habitants al nostre dia a dia. Sitges té un potencial cultural bestial, amb moltes activitats i esdeveniments durant tot l’any. Crec que les persones que vinguin a viure aquí no giraran l’esquena al poble. 
 
-Quin perfil de comprador està interessat a comprar un habitatge al sector del PPU1? 
-Per tenir una referència històrica estem observant un fenomen similar al que fa uns anys es va produir al Vinyet i Terramar. Estiuejants de Sitges i els seus descendents estan comprant cases, segurament pel component nostàlgic. Evidentment també comptem amb compradors que destinaran l’habitatge com a primera i segona residència. La proximitat amb Barcelona és un actiu. 
 
-Des de la Junta de Compensació quan existirà la plena satisfacció? 
-En el moment que existeixi un consens general que totes les actuacions s’han dut a terme correctament. 

 

Participació