LLETRES

La Biblioteca Josep Roig i Raventós commemora l’Any Pompeu Fabra

Aquesta tarda a les 19h

per Redacció , 30 de maig de 2018 a les 11:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Sitges commemora l’Any Pompeu Fabra amb motiu del 150è aniversari del naixement del lingüista i autor de la normativa ortogràfica gramatical i lèxica del català contemporani. Coincidint amb aquesta efemèride, l’Oficina de Català de Sitges ha programat per aquest dimecres, 30 de maig, la xerrada Dibuixant Fabra, a càrrec de l’il·lustrador Oriol Garcia Quera, a la Biblioteca Josep Roig i Raventós a les set de la tarda.

Durant l’acte també es presentarà el còmic Pompeu Fabra. L’aventura de la llengua amb dibuixos d’Oriol Garcia Quera i amb guió de Gemma Pauné. El dibuixant exposarà el procés de documentació i il·lustració del còmic, que li ha permès reconstruir espais, elements i personatges que van envoltar la vida de Fabra de manera versemblant, sense renunciar al rigor històric. 

 
La celebració de l’Any Fabra es realitza arreu de Catalunya amb diverses activitats per divulgar la figura i l’obra del lingüista que va codificar i modernitzar la llengua catalana. A Sitges, la commemoració combinarà conferències, actes acadèmics i iniciatives lúdiques per retre un nou homenatge a l’autor de la ‘Gramàtica catalana’.

La regidoria de Cultura, Tradicions i Festes, L’Eco de Sitges i el Grup d’Estudis Sitgetans preparen un programa d’actes especial, que donaran a conèixer la setmana vinent. Aquest serà un nou reconeixement després que a la vila s’impulsés l’any 1968 l’organització d’una commemoració sota la batuta del sitgetà Jordi Surià Guillaumes i en un context polític i cultural d’extrema dificultat per a la llengua catalana, coincidint amb el centenari del seu naixement. La celebració d’aquest 2018 pretén reivindicar Pompeu Fabra com una personalitat clau en la història de Catalunya i el català.

 

Participació