PLE MUNICIPAL

Retrets entre govern i oposició al voltant del superàvit de l'Ajuntament

PSC i ICV retreuen al govern que "la situació econòmica ha millorat, però no la qualitat de vida dels sitgetans"; mentre que l'alcalde Miquel Forns i el regidor d'Hisenda, Pep Moliné, van retreure als grups de l'oposició que "tenim la lupa de l'estat i l'herència d'un deute de 70 MEUR" | El ple va donar llum verda a l'actualització de la valoració dels llocs de treball del consistori, una reivindicació esperada des de fa molts anys pels sindicats

per Aleix Ramirez, 29 de maig de 2018 a les 00:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


“Els convido a fer un intent d'esquivar les lleis estatals i aleshores veuran les conseqüències”, amb aquesta contundent frase es va dirigir Pep Moliné, regidor d’Hisenda, als partits de l’oposició durant el ple municipal ordinari del mes de maig, celebrat dilluns a la tarda a l’Ajuntament. Els grups, després d’escoltar com Moliné exposava un superàvit de 20 MEUR en la liquidació del pressupost del 2017, van criticar com el govern no ha traduït aquesta bonança econòmica “en millorar la qualitat de vida dels sitgetans”. 


El PSC demana “autocrítica”, perquè “no pot ser que durant mesos estiguem parlant de millores econòmiques i l’aspecte del carrer sigui el que és”, va afirmar Ricard Vicente. En la mateixa línia es va pronunciar Carme Gasulla, la regidora d’ICV va criticar que els números millorin a partir de “foradar les butxaques dels ciutadans i realitzar menys despesa”. A la demanda d’autocrítica, també s’hi va sumar la CUP, “les lleis estatals no han de ser una excusa per mirar que es pot millorar”, va concloure Pol Vigó. 

Fidel al seu to vehement, Lluís Marcé va demanar a Pep Moliné que “no vingui al ple amb cantarelles”. El regidor de Nou Horitzó creu que el govern ha tingut “mil oportunitats” per rebaixar la pressió fiscal sobre els ciutadans de Sitges i “pel que segueixo observant, no hi ha símptomes que la situació es reverteixi”. 


Dures crítiques, les dels partits de l’oposició que van tenir resposta d’alt rang amb una intervenció final de l’alcalde Miquel Forns. “Què us penseu que havíem de fer quan vam arribar aquí l'any 2011 i teníem 70 MEUR de deute?”, el batlle de Sitges utilitzava un to reivindicatiu per contrarestar els atacs rebuts. 

Millores consensuades pels treballadors municipals 


El ple municipal va donar llum verda a l’actualització del sistema de valoració de llocs de treball de l’Ajuntament i el reglament de segona activitat dels agents de la Policia Local. “Estic especialment contenta que avui estiguem aprovant aquestes mesures, perquè són el fruit d’una llarga negociació amb els sindicats”, va resumir Carme Almirall, regidora de Recursos Humans. 

Un discurs comprat per l’oposició, que va valorar positivament “un consens mai vist durant anys”, fins i tot va apuntar el regidor del PP, Ferran Llombart. 

Diferències en les formes, però un objectiu comú: Els veïns de les Botigues han de poder dir la seva 

L’alcalde Forns va portar a debat el decret de suspensió de la consulta no referendària a Les Botigues i tots els grups de l’oposició van repartir culpes, a cavall de govern municipal i Delegació del Govern Espanyol, però amb una idea compartida de rerefons i és trobar la “fórmula legal per tal que els veïns de Les Botigues puguin expressar la seva opinió”. 

Ciutadans va ser la formació que va liderar les crítiques, concretament el regidor Manu Rodríguez va reclamar a l’alcalde que fa “2 anys que vostè no convoca el Consell Municipal de Les Botigues, els veïns demanen atenció i inversions, no només una votació”. Rodríguez també va retreure al govern que en aquest cas, no s’ha produït cap advertiment judicial i “vostès s’han fet enrere, cosa que no van fer amb l’1 d’octubre”. 

Forns va respondre “que no tocava barrejar” la votació de les Botigues amb l’1-O i va recordar a Ciutadans que la consulta neix d’un “anhel de fa anys per part de les associacions de veïns, que fins i tot van anar a visitar un alcalde de Castelldefels per iniciar el procés”. Carme Gasulla, en nom d’ICV, va lamentar “la cara d’idiotes que se’ls hi ha quedat als veïns de Les Botigues” i a la vegada va exigir “que s’adoptin responsabilitats i no parlo només de la Delegació del Govern Espanyol”. 

Les Casetes de Garraf són declarades Bé Cultural d’Interès Local 

Per unanimitat, govern i oposició van aprovar la declaració de les Casetes de Garraf com a Bé Cultural d’Interès Local. Els veïns del nucli, alguns presents a la sessió plenària, es van felicitar d’un projecte esperat des de fa més de 25 anys. L’alcalde Miquel Forns va mostrar la seva satisfacció “per millorar el grau de protecció d’aquests equipaments”. 

Les obres de la nova escola Agnès començaran a finals d’any 

A preguntes de l’oposició, el regidor d’Ensenyament, Eduard Terrado va anunciar que “si no hi ha cap contratemps”, les obres de la nova escola Agnès s’iniciaran a finals d’any. De fet, la sessió plenària va tirar endavant la condició d’interès especial pel que fa a les obres. 
 

Exterior de l'actual Escola Agnès de Sitges Foto: Google Street View

 

Participació