COMARCA

Detingut el responsable d’una deixalleria per comprar 28 arquetes de registre de voreres sostretes a Vilanova i la Geltrú

L'home, veí de la capital del Garraf, les va comprar a l’autor material del robatori que les havia sostret totes la mateixa nit  

per Redacció, 22 de maig de 2018 a les 16:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els Mossos d’Esquadra van detenir, el dimecres 9 de maig, un home de nacionalitat espanyola, de 56 anys i veí de Vilanova i la Geltrú com a presumpte autor d’un delicte de receptació.
Els fets que van originar aquesta detenció es remunten a la nit del 12 al 13 del març d’enguany, quan algú va sostreure 28 arquetes de registre de voreres en el barri del Tacó i en la zona de les Llunes de Vilanova i la Geltrú. L’endemà, l’Ajuntament va denunciar la sostracció de les arquetes, valorades en més de 1.000 euros.


A banda del prejudici econòmic que el robatori suposa per les arques municipals, la sostracció de les tapes també comporta lligat un risc inherent per a les persones, ja que les arquetes sostretes deixen un forat a les voreres que suposen un greu perill per als vianants, motiu pel qual l’Ajuntament va haver de posar tanques a tots els punts on havien sostret una tapa arqueta de registre amb l’objectiu d’evitar mals majors.

Els investigadors van indagar qui havia estat l’autor del robatori i el 17 d’abril els agents van detenir un home de nacionalitat espanyola, de 44 anys i veí de Torrelles de Foix (Alt Penedès), com autor del robatori de les 28 arquetes denunciades per l’Ajuntament. A banda d’aquesta detenció, els agents van continuar les indagacions fins esbrinar la destinació final del material sostret.


Les subsegüents inspeccions policials a les deixalleries del territori van permetre als agents seguir el recorregut del lladre des de la sostracció de les arquetes. L’autor del robatori va intentar vendre-les a una deixalleria local que no les va voler comprar per l’origen més que dubtós del material. Llavors el lladre es va dirigir a d’altres deixalleries properes amb la intenció que algú li acabés comprant el material sostret.

Finalment, els agents van ubicar el lloc i el moment de la venda del material fèrric sostret. Les evidències recollides van permetre detenir el 9 de maig al responsable de la deixalleria que va comprar les arquetes per un delicte de receptació i altres conductes afins, que és la figura legal que correspon a qui compra objectes de procedència il·legal, amb ple coneixement d’aquesta procedència.

 

Participació