MÓN LOCAL

Restauren el monument al Doctor Robert

L’objectiu de la intervenció, que durarà entre tres i quatre setmanes és aturar el procés de degradació i preservar la bona conservació del monument

Imatge de la rehabilitació del monument al Doctor Robert | Ajuntament de Sitges
per Redacció, 10 de maig de 2018 a les 16:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Sitges ha iniciat els treballs de restauració i conservació preventiva del monument al Doctor Robert amb la col·locació d’una bastida de cinc metres al voltant del pedestal. Aquesta actuació, que durarà entre tres i quatre setmanes, té com a objectiu aturar el procés d’envelliment i anirà a càrrec d’Anna González, restauradora de Béns Culturals i Patrimoni Històric.
 
“Des de l’any passat ja teníem previst iniciar aquests treballs”, assegura Rosa Tubau, regidora de Cultura. La restauració és una operació delicada en què es combinen diferents processos amb materials químics diversos. El principal treball serà realitzat amb diferents tipus de neteja per eliminar la brutícia, mitjançant processos físico-mecànics i físico-químics. També es restauraran les parts malmeses amb materials compatibles amb la pedra original a base de calç natural, donat que tenen el mateix origen natural mineral, i es recuperarà la textura i les formes originals. Finalment, es protegirà amb un sistema hidròfug a base de nano partícules.

 

Participació