OPINIÓ

«Vulneració del dret a l'habitatge» per Estrella Campos

"Molt sovint les famílies són forçades a sortir de casa seva, perquè no poden aguantar les pressions que immobiliàries i persones sense cap tipus d'escrúpols utilitzen per pressionar i amenaçar a les famílies"

per Estrella Campos . Plataforma d’Afectats per la Hipoteca al Garraf, 9 d'abril de 2018 a les 00:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Des de la Plataforma d'Afectats per l'Hipoteca del Garraf volem informar que, a Sitges, s'estan produint desnonaments de famílies monoparentals, sense cap tipus d'alternativa habitacional. 

Molt sovint les famílies són forçades a sortir de casa seva, perquè no poden aguantar les pressions que immobiliàries i persones sense cap tipus d'escrúpols utilitzen per pressionar i amenaçar a les famílies. L'habitatge és un dret que ningú pot qüestionar i l'Ajuntament, la Generalitat i l'Estat no estan fent PROU per evitar que els bancs deixin a les famílies sense casa, per aquest motiu també els fem responsables quan són desnonades.


Fa temps que la PAH acompanya a persones i famílies vulnerables, la nostra funció és apropar-les a les institucions, ja que són les que poden donar respostes a les seves necessitats. L'Ajuntament és la institució més propera a la població, per això les famílies hi recorren en primera instància, ja que aquesta hauria de regir-se per principis de subsidiarietat, proximitat i eficàcia.

Quan un treballador/a d'una institució diu a una família que marxi a un altre municipi perquè a Sitges no hi ha lloguers assequibles estan donant a entendre que a la nostra població hi viuen persones de primera i de segona categoria i que, a Sitges, només hi tenen cabuda les de primera.

Pel que fa a la dotació d'habitatge social a Sitges; com pot ser que una població amb 29.600 habitants no tingui una dotació d'habitatge social més àmplia que la té en aquest moment???

Es parla de la construcció de 600 habitatges, però fins al dia d'avui què ha passat???? On són els habitatges socials a Sitges? Els ajuntaments poden adquirir habitatges buits que ara estan en mans de bancs, són habitatges que han tret a famílies fruit de l'especulació financera i que tornen al mercat immobiliari, aquests habitatges s'estan donant a grans inversors que continuen amb l'especulació i encariment de l'habitatge.


L'ajuntament també ha de posar els mitjans perquè Sitges sigui una ciutat amb valors, el seu objectiu prioritari hauria de ser que tots els veïns i veïnes de la ciutat assoleixin habitatges dignes, assequibles i accessibles.

No pot ser que a Sitges l'habitatge sigui moneda de canvi per a l`especulació turística; totes hi tenim alguna responsabilitat.

Tan sols s'hauria de tenir la voluntat política per a fer-ho. 

 

Participació