OPINIÓ

«Vulneració del dret a l'habitatge» per Estrella Campos

"Molt sovint les famílies són forçades a sortir de casa seva, perquè no poden aguantar les pressions que immobiliàries i persones sense cap tipus d'escrúpols utilitzen per pressionar i amenaçar a les famílies"

| 09/04/2018 a les 00:00h
Especial: Opinió
Arxivat a: Societat, habitatge, opinió, PAH, Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, Estrella Campos, habitatge
Des de la Plataforma d'Afectats per l'Hipoteca del Garraf volem informar que, a Sitges, s'estan produint desnonaments de famílies monoparentals, sense cap tipus d'alternativa habitacional. 

Molt sovint les famílies són forçades a sortir de casa seva, perquè no poden aguantar les pressions que immobiliàries i persones sense cap tipus d'escrúpols utilitzen per pressionar i amenaçar a les famílies. L'habitatge és un dret que ningú pot qüestionar i l'Ajuntament, la Generalitat i l'Estat no estan fent PROU per evitar que els bancs deixin a les famílies sense casa, per aquest motiu també els fem responsables quan són desnonades.

Fa temps que la PAH acompanya a persones i famílies vulnerables, la nostra funció és apropar-les a les institucions, ja que són les que poden donar respostes a les seves necessitats. L'Ajuntament és la institució més propera a la població, per això les famílies hi recorren en primera instància, ja que aquesta hauria de regir-se per principis de subsidiarietat, proximitat i eficàcia.

Quan un treballador/a d'una institució diu a una família que marxi a un altre municipi perquè a Sitges no hi ha lloguers assequibles estan donant a entendre que a la nostra població hi viuen persones de primera i de segona categoria i que, a Sitges, només hi tenen cabuda les de primera.

Pel que fa a la dotació d'habitatge social a Sitges; com pot ser que una població amb 29.600 habitants no tingui una dotació d'habitatge social més àmplia que la té en aquest moment???

Es parla de la construcció de 600 habitatges, però fins al dia d'avui què ha passat???? On són els habitatges socials a Sitges? Els ajuntaments poden adquirir habitatges buits que ara estan en mans de bancs, són habitatges que han tret a famílies fruit de l'especulació financera i que tornen al mercat immobiliari, aquests habitatges s'estan donant a grans inversors que continuen amb l'especulació i encariment de l'habitatge.

L'ajuntament també ha de posar els mitjans perquè Sitges sigui una ciutat amb valors, el seu objectiu prioritari hauria de ser que tots els veïns i veïnes de la ciutat assoleixin habitatges dignes, assequibles i accessibles.

No pot ser que a Sitges l'habitatge sigui moneda de canvi per a l`especulació turística; totes hi tenim alguna responsabilitat.

Tan sols s'hauria de tenir la voluntat política per a fer-ho. 

COMENTARIS

Derecho a la Vivienda?
Ale, 09/04/2018 a les 10:43
+1
-0
Felicitaciones por esta opinion ya k refleja el drama k tantas familias estan viviendo y k en muchos casos no se hace visible pk esta el colchon familiar". Por desgracia este colchon no [email protected] lo tienen y estan sufriendo el drama de los desahucios. En muchos paises de Europa tienen el 15% o mas de alquileres sociales ..aqui no llega al 2%...ahi lo dejo
Falta de visibilitat del drama Habitatge
Estrella Campos , 09/04/2018 a les 13:36
+2
-0
Moltes vegades aquest drama no es visualitza per la vergonya que supossa per a moltes familíes la seva situació vulnerable
Í quan hi ha menors el drama se triplica
El patiment d'una familia que ha de fer front a un desnonament es abans, mentres tant í desprès
L'Ajuntaments tenen una tasca difícil, sí... però s'ha de fer!
PGV, 11/04/2018 a les 08:37
+0
-0
Article realista de la situació actual a molestar Ajuntaments.

Del govern espanyol del P.P, que ha demostrat reiteradament i sobrada la seva protecció a les èlits i les traves a les lleis fetes per les comunitats autònomes per protegir els més dèbils, no es pot esperar res en defensa del poble més dèbil.

De la justícia espanyola, hereva directa del franquisme, tampoc no es pot esperar, dissortadament, cap defensa del dret al'habitatge consagrat a l'article 47 de la Constitució espanyola.

Els Ajuntaments han quedat, doncs, sols i amb pocs recursos en la defensa dels seus residents més vulnerables.
És per això que han d'optimitzar la gestió d'aquesta problemàtica i retre comptes dels resultats aconseguits amb total transparència.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge de les obres al passeig marítim de Sitges | Aleix Ramírez
Aleix Ramirez
01/01/1970
A finals de la setmana passada, un grup de veïns va denunciar "anomalies en el paviment"
Imatge de "l'skate park", situat al costat de la piscina municipal | Ajuntament de Sitges
01/01/1970
Els treballs de remodelació de l’espai - que han comptat amb un pressupost de 46.000 euros - han consistit, principalment, en la reparació d’esquerdes i forats del paviment de la zona de rodament
Imatge d'un cotxe de la Guàrdia Civil | Europa Press
01/01/1970
Segons la investigació, el grup distribuïa la cocaïna procedent de Sud-Amèrica per tot Europa en connexió amb altres organitzacions criminals.
Manuel Valls, amb el líder de Cs, Albert Rivera i el president de Societat Civil Catalana, José Rosiñol | ACN
01/01/1970
L'aposta de Ciutadans per l'ex-primer ministre francès sacseja l'escenari a Barcelona a un any de les eleccions i obliga a moure fitxa | Colau prova de reil·lusionar després d'una legislatura plena d'entrebancs i l'independentisme torna a debatre la millor fórmula per presentar-se
01/01/1970
Foment és oportunista i busca una condemna dels independentistes de la Intersindical-CSC a partir d'una interpretació del dret a vaga molt limitada. Avui també són notícia els pactes pels desnonaments, el punt de llibre de Colau, la central de Txernòbil i Imanol Arias
01/01/1970
Es tracta d'una iniciativa que reivindicar l'idioma com a element de cohesió social a la societat catalana