TURISME

La Generalitat prohibeix l'obertura de nou guinguetes a Sitges

Cinc xiringuitos de la platja de les Botigues i dos situats a la platja de l'Home Mort i la Desenrocada no tenen autorització "per sobreocupació"; mentre que dos establiments de la platja d'Aiguadolç i de la Barra tenen denegat el permís "per raons administratives" | L'Ajuntament va rebre la notificació a finals de la setmana passada i ha convocat una reunió amb els afectats, aquesta tarda, per determinar "si els serveis jurídics poden presentar al·legacions", assegura Aurora Carbonell, regidora de Platges

per Aleix Ramirez, 26 de març de 2018 a les 14:00 |
Imatge d'arxiu d'una guingueta a Sitges | Aleix Ramírez
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Generalitat ha denegat el permís d'obertura de nou guinguetes situades dins del terme municipal de Sitges. Segons ha pogut saber Nació Digital, cinc establiments situats a la platja de les Botigues i dos que ocupen la sorra de la platja de l'Home Mort i la Desenrocada, no poden obrir "per sobreocupació".

Per una altra banda, el departament de Territori i Sostenibilitat tampoc autoritza cap tipus d'activitat a les guinguetes situades a la platja de la Barra i a la d'Aiguadolç, en aquest cas per "raons administratives". L'Associació Turística de Serveis de Platges de Sitges, entitat que agrupa els propietaris de les guinguetes, encara no ha fet cap pronunciament. Malgrat això, alguns dels seus membres han expressat "la seva indignació perquè aquesta mesura hagi arribat just quan comencen les vacances de Setmana Santa". 


L'Ajuntament de Sitges ha convocat a tots els afectats a una reunió, aquesta tarda després del ple municipal. "A finals de la setmana passada vam rebre la notificació i el que analitzarem amb els afectats i els nostres serveis jurídics és quines al·legacions podem presentar", afirma Aurora Carbonell, regidora de Turisme, Platges i Promoció Econòmica. 

 

Participació