MUSEUS

Museus de Catalunya proposa que el Cau Ferrat i el Museu de Maricel obtinguin la condició «d’Interès Nacional»

Segons Museus de Sitges, el nomenament s'hauria de dur a terme un cop es constitueixi el govern de la Generalitat

Interior del Cau Ferrat | Museus de Sitges
per Redacció, 22 de març de 2018 a les 11:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Junta de Museus de Catalunya proposa que el Cau Ferrat i el Museu de Maricel adquireixin la condició d'Interès Nacional. L'acord d'aquest organisme és per al conjunt que configuren el Cau Ferrat com el Museu de Maricel, que des de la seva reobertura el desembre del 2014 després de la seva reforma, es mantenen com a dos museus però amb accessos, recursos i logística compartida. És a dir, en la seva resolució la Junta ha avaluat el valor dels edificis i de les col·leccions de tots dos centres conjuntament en relació amb el seu valor patrimonial.

Des de Museus de Sitges s'observa la petició com "l'assoliment de part dels objectius estratègics del Consorci del Patrimoni de Sitges per al període 2017 - 2018". El Cau Ferrat i el Museu de Maricel se sumen als set museus que tenen aquesta categoria (la Fundació Joan Miró, el Museu d’Art Contemporani de Barcelona, el Museu Episcopal de Vic,  el Museu Marítim de Barcelona, el Museu de Montserrat, el Museu Picasso i el Museu Diocesà i Comarcal de Lleida), a més del Museu Nacional d’Art de Catalunya.

 

Participació