MUSEUS

El Palau de Maricel acull la tercera jornada d’Arqueologia de Sitges

La cita, que enguany tindrà lloc el divendres 6 d'abril, estarà dedicada a l'arqueologia litoral

per Redacció, 14 de març de 2018 a les 00:00 |
Claustre del Palau de Maricel | Museus de Sitges
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Palau de Maricel serà l’escenari de la tercera edició de la Jornada d’Arqueologia. La cita, de caràcter bianual, se celebrarà el divendres 6 d’abril. Enguany, a més, tornarà a centrar-se en un vessant concret del món arqueològic. Si en la passada edició va ser l’arqueologia dels conflictes armats entre diferents pobles i civilitzacions, enguany es dedicarà a l’arqueologia litoral.

El patrimoni arqueològic que es troba a la frontera entre la mar i la terra ha estat objecte d’atenció en els darrers anys en països del nord d’Europa, però a Catalunya i al conjunt de la península encara es troba en una fase de descobriment molt incipient. De fet, a nivell estatal, aquesta serà la primera vegada que es dediqui una jornada específica al seu estudi. A més, es dóna la circumstància que Sitges reuneix un dels equips punters del país en arqueologia litoral.


Un fet que, en els darrers anys, s’ha traduït en troballes i exploracions subaquàtiques en diferents jaciments costaners de la vila. Per poder contraposar models de gestió i abordar l’arqueologia litoral des de diferents àmbits i visions, la jornada comptarà amb una trentena d’experts de primer nivell, que compartiran coneixements i experiències a partir de diverses ponències i taules rodones.

 

Participació