TURISME

Sant Pere de Ribes atura la concessió de llicències de pisos turístics

El consistori adopta la mesura per evitar un efecte rebot de la moratòria de Sitges

per Redacció , 10 de març de 2018 a les 00:00 |
Imatge del centre de Sant Pere de Ribes | Wikimedia Commons
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Sant Pere de Ribes suspendrà temporalment la concessió de llicències d’habitatges d’ús turístic al municipi. Entre els objectius, es vol evitar un efecte rebot de la moratòria existent a Sitges, des del desembre de 2016; alhora que el govern vol analitzar la situació d'aquest sector i valorar quins són els marges de creixement d'aquest tipus d'allotjaments. L'alcaldessa Abigail Garrido ha presentat aquest passat dimecres la moratòria, de caràcter preventiu i amb una durada d’any, que entrarà en vigor a curt termini, tant bon punt ho aprovi la Junta de Govern Local. Garrido ha apuntat que la decisió s'ha pres per evitar que els habitatges d'ús turístic "es converteixin realment en un problema".

Actualment Sant Pere de Ribes té registrats 285 habitatges d'ús turístic, i estudia fixar uns percentatges per zones per mantenir un equilibri entre aquest tipus d'allotjaments i els d'ús residencial. L'Ajuntament vol que l'estudi que es realitzi properament sobre el sector "doni unes pautes de treball per vincular el turisme al municipi, i que els visitants no es dediquin només a pernoctar", segons ha explicat l'alcaldessa en referència a l'atracció que suposen municipis com Sitges o Vilanova per fer activitats i visites.

 

Participació