OPINIÓ

«Un ranci olor de xenofòbia es va sentir al ple de Sitges» per Mauri Tamayo

"Em preocupa que encara amb totes les terribles notícies i imatges tan cruels sobre les morts a la Mediterrània i a les fronteres europees, provocades per la fugida d'éssers humans del perill de mort en els seus països d'origen, puguem seguir escoltant les desafortunades declaracions del regidor del PP, Ferran Llombart

per Mauri Tamayo, activista de Sitges en Comú , 31 de gener de 2018 a les 14:30 |
Imatge del Saló de Plens de l'Ajuntament de Sitges | Aleix Ramírez
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Escoltant el ple del dilluns passat a Sitges, em preocupa que encara amb totes les terribles notícies i imatges tan cruels sobre les morts a la Mediterrània i a les fronteres europees provocades per la fugida d'éssers humans del perill de mort en els seus països d'origen puguem seguir escoltant les desafortunades declaracions del regidor del PP, Ferran Llombart,  al ple. És alarmant també que sigui l'actual govern de M. Rajoy el que incompleixi amb els compromisos mínims i vergonyosos d'acollida de refugiats a Europa.

Però és més escandalós que aquí tinguem al Sr. Llombart del PP de Sitges que per defensar la moció sobre el suport a la pena de presó permanent revisable que va presentar al Ple i que afortunadament va ser rebutjada, amb la sospitosa abstenció de Ciutadans i NH , no tingués paraules més desafortunades de dir: "Cada cop tenim més crims des que s'han obert les fronteres", declaracions clarament xenòfobes que mereixen una condemna contundent, que avergonyeixen i que estan molt allunyades dels marcs de convivència de la societat catalana i de l'estil de vida de la nostra vila en particular. 


És coneguda la idiosincràsia i els costums de fer política de tall feixista del PP, són gairebé impossibles de canviar però es poden combatre i denunciar, així és que convido al Sr. Llombart a demanar disculpes públiques, que rectifiqui, que faci un esforç i es comprometi en la lluita contra tot tipus de discriminació, més encara en el seu paper de regidor d'aquest Ajuntament. Li demano a més que es comprometi a no defensar aquest tipus de lleis que estan en contra dels drets humans recollits en El Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics de l'ONU o la Convenció Europea de Drets Humans (Art. 5), que defensen la humanització de les penes i la reinserció del reu com a finalitat última, recollit a més en la Constitució Espanyola en l'article 25.2.

Els arguments que defensen la pena en qüestió són fruit d'una doctrina jurídica de repressió i càstig inspirat en la venjança i que vulneren greument la integritat de les persones que es veuen sotmeses a les penes privatives de llibertat. 

Caldrà estar atents a què aquests desafortunats fets no es repeteixin i que es denunciïn públicament

 

Participació