ENTREVISTA - ME SITGES TERRAMAR

René Hoeltschl: «Sitges sempre ha tingut una bona reputació»

El director de l'hotel ME Terramar - que obrirà les seves portes el proper 27 de gener - vol oferir una experiència "que combini vacances amb coneixement de l'entorn"

per Aleix Ramirez, 20 de gener de 2018 a les 00:00 |
René Hoeltschl, director del ME Sitges Terramar | Aleix Ramírez
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Enmig d’un exèrcit d’operaris que ultimen els darrers detalls abans de la inauguració, el pròxim 27 de gener, René Hoeltschl – director del ME Sitges Terramar – atén Nació Digital per donar a conèixer les raons que han portat l’empresa mallorquina a apostar per Sitges amb un hotel de més de 200 habitacions que “vol ser alguna cosa més que un lloc de vacances”.

- Miami, Milà, Madrid o Eivissa són les principals destinacions de la marca ME by Melià. Perquè es trasllada el concepte d’exclusivitat a Sitges?

- Ens agrada treballar a llocs amb algun valor afegit com pot ser la cultura i Sitges compleix aquest requisit a la perfecció amb els museus, el Festival de Cinema o tot el que envolta el moviment LGTBI.

Si a tot això li sumes que gaudeix d’unes grans connexions amb Barcelona, aleshores estem parlant d’un lloc amb moltes oportunitats.

- Què podrà trobar el client quan entri per la porta?
- Primer de tot volem deixar clar que el ME Sitges Terramar estarà obert també pels sitgetans i totes aquelles persones que vulguin venir a prendre un còctel amb música chill out o bé tastar la nostra proposta gastronòmica.


Ens hem proposat eliminar la paraula estada del nostre diccionari, el nostre client viurà una experiència i ho veurà clar des de la seva arribada, ja que es cuidarà el més mínim detall. Per això tindrem un departament de cinc persones dedicat exclusivament a gestionar aspectes com la tipologia de la llum o les olors de cada sala; tot per crear una atmosfera ideal.

- Vostè parla de la proposta gastronòmica del nou hotel. Sota quines directius es basarà?
- La màxima qualitat dels productes, és a dir, si oferim carn anirem a buscar-ho al millor escorxador i amb el peix, sempre el mateix dia a les llotges de la zona. Per executar aquesta estratègia ens hem associat amb el grup basc Bilbao Berria i els promotors del Beso Beach de Formentera, que gestionaran el nostre club a la platja de les Anquines.

- El ME Sitges Terramar obrirà tot l’any?
- De moment obrirem tot l’any, excepte els mesos de desembre i gener, però no descartem res si les nostres expectatives es veuen superades.

- En el procés de selecció de treballadors s’ha donat preferència als residents a Sitges?
- De mitjana tindrem 150 treballadors, xifra que pot augmentar en temporada alta, dels quals 50 ja treballaven a l’antic hotel i això d’alguna manera ens genera confiança.
 

Simulació del futur ME Sitges Terramar Foto: ME Sitges Terramar



- Quines diferències hi ha entre el nou hotel Terramar i el Melià situat a la zona del Port d’Aiguadolç?
- És evident que són dos conceptes diferents, perquè el Melià d’Aiguadolç és un referent pel que fa a celebració de congressos i nosaltres tenim una vocació de turisme vacacional. Dit això, no renunciarem a les trobades d’empresa, simplement que en la seva majoria les acollirem en temporada baixa.

- Afirma que els hi agrada apostar per la cultura local. Tenen idea d'amb quina iniciativa establiran alguna col·laboració?
- El Festival de Cinema o el Festival Jardins de Terramar, els nostres veïns, són algunes de les iniciatives amb les quals tenim interès. En aquests esdeveniments volem tenir una implicació que vagi més enllà d’una simple col·laboració.

- Amb l’obertura del MIM Sitges, Casa Vilella i ara el ME Terramar, Sitges es convertirà en una destinació de luxe?
- Sitges sempre ha tingut una bona reputació, però ara s’estava perdent i amb l’obertura de tots els hotels que has citat espero que es recuperi aquesta Excel·lència. A més, el salt de qualitat també observo que s’està traslladant a la restauració. Tinc bones sensacions.

- Hi ha preocupació pel context polític que viu Catalunya
- La gent es preocupa pel que passa i sobretot demana tranquil·litat i una certa seguretat per  seguir treballant. És positiu que s’hagi restituït el Parlament i a veure si es configura un nou govern ben aviat.

Hem de ser capaços d’eliminar dubtes i que la gent vingui en massa a una destinació tan potent com és Sitges.

- Quin tipus de visitant esperen?
- Només un 3% dels nostres clients acostumen a estar a l’hamaca durant tota la seva estada, la majoria arriben i pregunten que poden visitar o comprar al seu entorn més proper. Les principals procedències que preveiem són Regne Unit, Alemanya, França i públic de la resta de l’estat espanyol.

 

Participació