URBANISME

L'Ajuntament i la Junta de Compensació signen el conveni del PPU1 La Plana-Santa Bàrbara-Vallpineda

Segons el consistori, l'acord contempla la rehabilitació de l'ermita i masia de Santa Bàrbara i un nou projecte paisatgístic

per Aleix Ramirez, 19 de gener de 2018 a les 18:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Sitges i la Junta de Compensació del PPU1 han signat aquest migdia, a la Sala de Juntes de la Casa de la Vila, el conveni que farà possible el desenvolupament urbanístic del sector la Plana – Santa Bàrbara i Vallpineda. “Aquest acord arriba fruït del diàleg amb totes les parts implicades i ens permet realitzar un creixement ordenat”, ha expressat l’alcalde Miquel Forns.

Joan Rodés, president de la Junta de Compensació – organisme que agrupa uns 70 propietaris dels tres sectors implicats al conveni –, “arribar als pactes ha estat difícil però amb bona voluntat ha finalitzat bé. Sempre diem que l'Ajuntament fa 30 anys va prendre unes decisions urbanístiques de les quals el poble no en va copsar la seva dimensió. Com a junta, només podem fer-ho bé. No podem decidir que es fa perquè ja es va decidir fa anys”.


El desenvolupament de la zona inclourà usos socials i culturals; la rehabilitació del patrimoni de l’ermita i la masia de Santa Bàrbara per a la ciutadania, una xarxa de vials amplis amb espais verds naturals i edificacions, entre altres projectes. Josep Cabré, president del Rugby Club Sitges, ha agraït “l’esforç de tothom”, perquè el conveni permet “ordenar el trasllat de les nostres instal·lacions” des de Santa Bàrbara al futur camp de Pins Vens; el qual s’hauria d’iniciar la seva construcció a finals del primer semestre del 2018.

 

Participació