HABITATGE

El preu de l'habitatge a Sitges se situa per sobre dels 2.600 euros per metre quadrat

És el tercer municipi de Catalunya, després de Sant Just i Esplugues de Llobregat, més car

per Redacció , 12 de gener de 2018 a les 09:00 |
Un nou carrer al sector de Santa Bàrbara i la Plana | Ajuntament de Sitges
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El preu de l'habitatge nou ha pujat un 9% a Catalunya durant el 2017, segons dades de l'Informe de Tendències del Sector Immobiliari de la Societat de Taxació. L'estudi indica que el metre quadrat se situa en els 3.452 euros de mitjana i que un ciutadà mitjà necessita 8,4 anys de sou per comprar un habitatge a Catalunya.

Sant Just Desvern i Esplugues de Llobregat ocupen les dues primeres posicions en el rànquing de municipis més cars, Sitges tanca el top 3 amb 2.609 euros/ m2. Segons l'índex de confiança immobiliari, Catalunya és l'únic territori de l'Estat on l'índex general descendeix de manera perceptible (de 58,1 a 56,2) després de nou trimestres d'ascensos continuats. Actualment, se situa en 56,2 punts en una ponderació sobre 100.


L'informe constata que un ciutadà mitjà necessita 8,4 anys de sou per adquirir un habitatge de tipus mitjà, la qual cosa suposa un increment de 3 punts respecte al 2016, quan era de 8,1 anys. En el conjunt de l'Estat, un ciutadà li calen 7,6 anys de sou per comprar un habitatge.

 

Participació