MÓN LOCAL

El govern municipal aposta per concentrar els bars musicals al carrer Primer de Maig

L'executiu aprova inicialment la modificació del pla d'usos del casc antic

per Redacció , 16 de desembre de 2017 a les 12:00 |
Imatge del centre de Sitges | Aleix Ramírez
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de desembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El govern municipal vol concentrar els bars musicals al carrer Primer de Maig, al costat del passeig marítim. Aquesta és una de les mesures que s’extreu de la modificació del pla d’usos del casc antic que l’executiu de Miquel Forns ha aprovat inicialment després de dos anys de consultes amb els sectors econòmics i veïnals.

El document contempla que les distàncies mínimes entre bars d'aquest tipus siguin de 50 metres a peu i vol acotar la seva localització. És per això que es crea la figura del lleure d'especial protecció al carrer Primer de Maig, on només es podran obrir locals musicals. La proposta també suspèn les noves llicències per obrir saunes, locals de vending i albergs en les zones comercials i de lleure, i manté la restricció per a supermercats, botigues de records turístics, menjars per emportar, xurreries i forns de pa.


Pel que fa als bars en general, el plantejament del govern limita la seva presència i els prohibeix en eixos comercials, on també queden prohibits nous supermercats. En altres àrees es limitarà el nombre, de manera que l'obertura d'un de nou estigui condicionada al tancament d'un altre. Es restringeix també l'obertura d'immobiliàries.

“Cal adaptar-se a la nova realitat després de patir en els últims anys un increment substancial de tipologies comercials que no recullen la nostra vocació de comerç de proximitat i de qualitat”, afirma Aurora Carbonell, regidora de Promoció Econòmica i Turisme. Mentre el pla d’usos no s'aprovi de forma definitiva, les noves llicències que regula es mantenen suspeses.

 

Participació