ELECCIONS PARLAMENT 2017: ENTREVISTA

Toni Molina: «Respecto a tothom, però no al polític que ha enganyat la seva gent»

El president local del PP, que ocuparà el número 46 de la llista encapçalada per Xavier Garcia Albiol, no descarta que es torni a aplicar el 155 "si després del 21-D hi ha un govern independentista que no actuï dins del marc constitucional"

per Aleix Ramirez, 6 de desembre de 2017 a les 00:00 |
Toni Molina, president del PP a Sitges | Aleix Ramírez
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de desembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
“Estic enamorat de Sitges, un luxe viure aquí i tenir l'oportunitat de treballar per la seva gent”, amb aquesta frase Toni Molina rep Nació Digital en un bar situat a primera línia del passeig de la Ribera. El president local del PP ocupa el número 46 de la llista que encapçala Xavier Garcia Albiol per les eleccions del 21 de desembre, uns comicis que Molina defineix com a “excepcionals”, perquè uns dirigents polítics “així ho han provocat situant-se fora de la llei”.

- Per quina raó, Toni Molina ha fet el pas de formar part de la candidatura del PP?


En gran mesura, m’incorporo a la llista del Xavier Garcia Albiol per donar continuïtat a la vinculació que tinc amb el PP des de fa molts anys, en forma de presència a les llistes d’altres comicis autonòmics i generals.

Un altre objectiu personal que tinc és guanyar representació per Sitges, amb tota la humilitat del món considero que tenim el poble més maco de Catalunya i a més ideal per generar activitat econòmica de qualitat.

- Què veurem el 21 de desembre?

Jo crec que veurem molt de sentit comú, cosa que els catalans sempre hem tingut. Més enllà del que cadascú pugui pensar, la societat catalana sempre ha estat molt dinàmica, emprenedora i ha aportat molta riquesa al país.


- Com s’ha arribat a aquesta situació de xoc institucional, per una banda el govern espanyol aplicant el 155; i part del govern cessat de la Generalitat a la presó i l’altra meitat exiliat a Bèlgica?

Hem arribat aquí, perquè per mi Mariano Rajoy ha aplicat el sentit comú i això es produeix quan la gent que ha governat Catalunya s’han saltat totes les lleis. Què hi ha gent que pensa que Catalunya és una nació o vol la independència? Ho respecto, només faltaria.
Ara bé, m’indigna que algun polític català, perfecte coneixedor de les lleis o almenys és la seva obligació, hagi enganyat a la seva gent. El Partit Popular, malgrat que no agradi a molts, pot presumir que sempre ha dit la veritat i no ha enganyat als catalans.

- El conflicte català no és un problema polític que requereix solucions polítiques?
Sense cap dubte, quan hi ha un problema els polítics estem obligats a asseure’ns en una taula i no aixecar-nos fins que haguem trobat una solució. Dit això, el president Rajoy sempre ha dit que podem parlar del que sigui, excepte la ruptura d’Espanya. No pas perquè ho vulgui jo o Rajoy, sinó perquè els governants no ens podem saltar les lleis.

- I a partir del 22 de desembre quin escenari hi haurà a Catalunya, tot tenint en compte que cap formació tindrà majoria absoluta i això obligarà a cercar grans pactes?

Desitjo que els partits constitucionalistes arribin a un pacte de governabilitat, perquè en cas contrari no sortirem de l’enrenou en el qual ens han ficat els governants independentistes. La independència no té cap solució per dirigir Catalunya, la gent ha d’anar a votar en coherència amb allò que pot fer tirar endavant la societat catalana.

En definitiva, aquí el que es necessita que Catalunya torni a funcionar i recuperar la vida quotidiana com ara tenir diners per comprar els regals de Nadal. No ho dic perquè sigui del meu partit, però penso que Xavier Garcia Albiol seria un molt bon president i així ho ha demostrat amb l’alcaldia de Badalona.

- En cas que es torni a repetir una majoria independentista a Catalunya, com hauria d’actuar el govern espanyol?

Insisteixo molt amb el sentit comú, la independència és impossible, ara bé si després del 21 de desembre hi ha un govern independentista que treballa per tothom i dins el marc constitucional, no tindré cap problema en acceptar la situació. 

- D’acord, però insisteixo, si aquest hipotètic govern o majoria independentista al Parlament torna al camí de la unilateralitat, aleshores tornem a l’escenari anterior a l’aplicació del 155 no? En una entrevista a Nació Digital, Carles Puigdemont assegura que “hem d’acabar en una mesa de negociació i si superem el 50% hi serem més a prop”.

En primer lloc cal dir que el senyor Puigdemont és un fugitiu de la justícia i no té cap autoritat moral per parlar de Catalunya, ni de la resta d’Espanya. Si tornem al camí de la ruptura, l’article 155 el tenim present i el coneixem, jo sóc partidari que es pugui aplicar de nou en el cas que he citat perquè estarien fent mal a Catalunya.
 
- En clau sitgetana, el PP va estrenar fa pocs mesos un nou equip directiu. S’han implementat els canvis?

A poc a poc anem guanyant múscul aquí Sitges i això és molt positiu perquè venim d’una etapa amb alguns problemes interns, però a mi personalment només m’agrada mirar al passat per poder millorar i en aquesta fase estem.

Nosaltres treballarem per millorar el benestar dels sitgetans i les sitgetanes, que vol dir per exemple atraure un turisme de qualitat i a la vegada siguem capaços de combatre problemes com el top manta o ordenar correctament les llicències de pisos turístics.
 
- Com afrontarà el govern municipal el tram final de legislatura?

Et parlo des de la meva condició de gestor d’empresa, la feina s’ha de fer des del principi fins al final. El polític que ho deixa tot pel final és una persona que està enganyant a la gent. S’han dedicat (el govern) més al procés que no pas a gestionar el dia a dia del poble.
La primera mesura que adoptarem quan arribem al govern de Sitges serà tornar a posar el nom de plaça d’Espanya a l’actual espai que rep la denominació de Pou Vedre. També tornarem a posar la bandera espanyola a l’Ajuntament, perquè no deixen de ser els símbols de tots.

La gent vol que treballem per garantir la neteja dels carrers, la seguretat, que les empreses tinguin un entorn adient per invertir a Sitges.

El PP ja ha decidit quin serà el seu candidat per les municipals del 2019?

Encara no, perquè ara estem acabant de cohesionar un excel•lent equip de persones que tenen molta il•lusió per Sitges. Segur que ens asseurem i després de moltes converses triarem el millor candidat.

 

Participació