MÓN LOCAL

La Biblioteca Santiago Rusiñol obrirà portes al primer semestre del 2018

L'edifici va tancar portes al 2013 per obres

per Redacció , 1 de desembre de 2017 a les 08:00 |
Exterior de la biblioteca Santiago Rusiñol | Aleix Ramírez
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de desembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Sitges ha anunciat que reobrirà les portes de la Biblioteca Santiago Rusiñol, situada a pocs metres de la mateixa Casa de la Vila, durant el primer semestre del 2018. “Disposarem d’una biblioteca digna del segle XXI en un edifici d’elevat valor històric i patrimonial, ja que les instal•lacions havien quedat obsoletes”.

La biblioteca s’està dotant de l’equipament informàtic necessari per gestionar un que supera les 56.000 peces. Paral•lelament, s'ha dotat d'un modern sistema de climatització, uns treballs que van finalitzar el mes de juny passat.


L'edifici va tancar portes al 2013 per dur a terme les obres de supressió de les barreres arquitectòniques, unes actuacions per adaptar l’equipament als criteris d’accessibilitat i de mobilitat. En aquest sentit, compta amb rampes d’accés, ascensor i noves dependències destinades a serveis, lavabos i magatzems. A més, les obres permeten recuperar algunes sales que anteriorment es trobaven en desús i redescobrir elements arquitectònics de valor com les rajoles hidràuliques del terra i els colors originals que mostraven les parets en el moment de la seva concepció, fa 100 anys.

 

Participació