URBANISME

El govern municipal explicarà el futur de la Plana i Santa Bàrbara en audiència pública

Serà el 19 de setembre a les 19h a l'edifici Miramar

per Redacció, 10 d'agost de 2017 a les 10:00 |
Imatge del nou sector a la zona de Santa Bàrbara i la Plana | Ajuntament de Sitges
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 d'agost de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El contingut del conveni al qual ha arribat l’Ajuntament de Sitges amb els promotors de la Plana i Santa Bàrbara es donarà a conèixer en una audiència pública convocada per al 19 de setembre, a les set de la tarda, a l’auditori de Miramar. En aquesta trobada també es parlarà del ritme de desenvolupament del sector, que encara s’ha de determinar. El govern municipal aprofitarà la trobada per prendre nota dels suggeriments i opinions que li traslladin els assistents.

Una comissió de seguiment integrada per l’Ajuntament, propietaris i promotors del sector i representants de l’oposició serà l’encarregada de determinar les fases amb les quals es desenvoluparà el sector. Es preveu que aquest òrgan també l’integrin membres del Consell Assessor de Territori i Sostenibilitat, amb representació de la ciutadania. El Govern aposta, en aquest sentit, per un ritme de creixement assumible que eviti la massificació i permeti anar dotant al municipi dels serveis i equipaments necessaris per a l’increment de població previst.


El conveni negociat amb la Junta de Compensació prioritza l’interès públic, de manera que els propietaris han cedit el 70% dels terrenys. Això es tradueix en la construcció de 650 habitatges de promoció social del total de 1.600 que hi ha previstos; la creació d’una zona arbrada a la Sínia del Bord, i millores en equipaments, com la cessió i rehabilitació de l’ermita i la masia de Santa Bàrbara per a usos culturals, i la millora de Can Milà i Can Nubials. A més, també es preveu estudiar la construcció en aquest sector d’una estació d’autobusos. 

 

Participació