FESTIVAL DE CINEMA

La Filmoteca commemora els 50 anys del Festival de Cinema de Sitges amb una exposició

La mostra 'El cinema és fantàstic' ofereix una retrospectiva amb els cartells de totes les edicions de la cita sitgetana

per Aleix Ramirez , Barcelona, 22 de juny de 2017 a les 12:00 |
Exposició del Festival de Cinema Fantàstic de Sitges a la Filmoteca de Catalunya | @sitgesfestival
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de juny de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Filmoteca de Catalunya acull, fins al 4 d'octubre, una exposició commemorativa dels 50 anys del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges. La mostra El cinema és fantàstic reuneix els cartells de totes les edicions; com també una àmplia selecció d’imatges de pel·lícules i artistes, agrupades per etapes dels diferents directors del festival, que han passat pel certamen.

“La tasca més difícil ha estat condensar tot el material en aquest espai” ha resumit Diego López, programador del Festival i comissari de l’exposició. En paral·lel a la història de Sitges, la mostra pretén explicar l’evolució del gènere fantàstic a partir de tres grans àmbits: l’animació, el cinema espanyol i el cinema asiàtic. 


Conjuntament amb aquesta mostra, la Filmoteca ha programat una retrospectiva de cinquanta títols que han format part de la historia del festival. El cicle obrirà amb The Evil Dead (Sam Raimi, 1981) i inclourà èxits com The Exorcist (William Friedkin, 1973), remakes com The Thing (John Carpenter, 1982), passant per musicals com Streets of Fire (Walter Hill, 1984), la violenta i polèmica Hostel (Eli Roth, 2005), la intel·lectualitat experimental de The Pillow Book (Peter Greenaway 1996), el clàssic Reservoir Dogs (Quentin Tarantino, 1992), la japonesa Ringu (Hideo Nakata, 1998) i títols nacionals com Més enllà de la passió (Jesús Garay, 1986), El día de la bestia (Álex de la Iglesia, 1995) o REC (Jaume Balagueró i Paco Plaza, 2007) entre d’altres. 

 

Participació