MUSEUS

El Cau Ferrat s'adhereix a l’entitat Cases Icòniques de Catalunya

Junt amb altres espais, el museu sitgetà vol contribuir a una “lectura territorial” de la història i les expressions culturals catalanes

per Redacció , 11 de maig de 2017 a les 11:45 |
Interior del Cau Ferrat | Museus de Sitges
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de maig de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Cau Ferrat, junt amb altres espais culturals, ha constituït l’entitat Cases Icòniques de Catalunya per establir sinèrgies i guanyar visibilitat. Una aliança que també pretén crear “una lectura territorial de la història i les expressions culturals catalanes”

El nucli impulsor està format per la Fundació Casa Amatller (Casa Museu Amatller), la Fundació Catalunya-La Pedrera (Món Sant Benet), la Fundació Pau Casals (Museu Pau Casals), la Fundació Rfael Masó (Casa Masó) i el Consorci del Patrimoni de Sitges (Museu Cau Ferrat). En els darrers mesos, s’han incorporat la Fundació Mas Miró, la Casa Museu Duran i Sanpere i finalment també la Casa Vicens. 


Segons explica el director de la Fundació Casa Ametller, Santiago Alcolea, els edificis residencials que de moment s’han lligat a Cases Icòniques de Catalunya comparteixen “un denominador comú de qualitat i voluntat de servei” que les distingeix, així com el fet que generalment són cases “molt viscudes i amb molts elements”. 

L’associació vol promoure “accions conjuntes”, ha anunciat la seva presidenta, Núria Ballester, que es duran a terme en paral·lel a l’activitat pròpia de cada casa. Un dels projectes a mitjà termini és posar en marxa un ‘Passaport Cases Icòniques’, a l’estil del que ja fa l’entitat Cases Singulars a Barcelona, a manera d’itinerari i preu ajustat per visitar les diverses residències vinculades. 


L’associació està oberta a la incorporació d’altres cases, sempre que es guiïn per “la qualitat i el rigor”. A parer d’Alcolea, a Catalunya hi ha multitud de cases museu i per això la categoria de col·leccions obertes el públic sol ser un “calaix de sastre”. “Cal que hi hagi un geni creatiu al darrere”, ha recordat, tot i que l’entitat es fixarà també en el nivell d’excel·lència de les cases que es postulin tant en la qualitat de la visita com en els serveix addicionals que puguin oferir. “La voluntat és créixer, i de fet això ja s’ha produït durant el procés de gestació de l’entitat”, ha remarcat Alcolea, en referència a la recent incorporació de la Casa Vicens de Barcelona al projecte.

 

Participació