MÓN LOCAL

Joan Yll i Martínez, Cronista Oficial de Sitges

En un acte celebrat dimecres a la tarda al Saló de Plens, el consistori va oficialitzar el nomenament anunciat el passat mes de febrer

Joan Yll a l'esquerra, rebent la felicitació de l'alcalde de Sitges, Miquel Forns | Ajuntament de Sitges
per Redacció, 20 d'abril de 2017 a les 12:13 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 d'abril de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Saló de Plens de l’Ajuntament de Sitges es va omplir de gom a gom, dimecres a la tarda, en l’acte oficial de nomenament a Joan Yll i Martínez com a Cronista Oficial de Sitges. De fet, l’anunci ja es va fer durant el ple municipal del passat mes de febrer, a proposta de l’historiador local Roland Sierra. 

Yll compta amb una llarga trajectòria com a músic i col·laborador en diferents iniciatives culturals i socials de Sitges. Setmanalment escriu a L’Eco de Sitges, on fa un recorregut pels esdeveniments, llocs i biografies sitgetanes amb voluntat de fer una crònica memorialística.


Durant l’acte, el nou Cronista Oficial va explicar que “assumeix aquesta funció com a continuador dels meus predecessors, seguint l’exemple de Rafael Casanovas”. Les funcions del Cronista Oficial de Sitges són deixar constància de la vida local sitgetana als mitjans de comunicació locals. Prendrà part en totes les publicacions editades per l’Ajuntament, formarà part dels jurats dels premis i guardons que l’Ajuntament organitzi com el Premi Especial Sitges, i també formarà part dels mitjans de comunicació d’àmbit local. El Cronista Oficial de Sitges redactarà una memòria anual d’esdeveniments que es publicarà als mitjans locals amb els aspectes i esdeveniments remarcables que s’hagin esdevingut. 

 

Participació