GASTRONOMIA

El Tastet del Reng guanya el concurs «Tapa de l'Any»

El restaurant de Balaguer ha presentat una terrina de carn amb salsa barbacoa, xili, crema de mango, llàgrima de iogut i mel entre altres elements

per Aleix Ramirez , 9 d'abril de 2017 a les 13:30 |
El xef del Tastet del Reng, Antonio Jiménez, recollint el premi | Jordi López
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 d'abril de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Tastet del Reng de Balaguer ha guanyat la tercera edició del concurs Tapa de l’Any, celebrat aquest matí a Sitges. La tapa guanyadora és una terrina de carn amb salsa barbacoa, xili, crema de mango, llàgrima de iogut i mel entre altres elements. Organitzat per Estrella Damm, el certamen ha congregat dotze restaurants que han elaborat en directe les seves propostes davant d’un jurat format pels cuiners Carles Tejedor i Ada Parellada, el periodista Mikel López Iturriaga i la sommelier Meritxell Falgueras. El segon premi  ha estat per la La Notaria de Palamós i el tercer guardó ha anat a parar a mans de l’Axarquia Restaurant del Prat de Llobregat

L’acte, presentat per l’actor Quim Masferrer i el xef Nando Xubany, també ha comptat amb la presència dels següents establiments: El Cable (Sitges), L’Alegria del Teatre (Terrassa), L’Argilaguet (El Vendrell), La Selva Cafè (Mataró), La Venta (Terrassa), Més que Tapes (Reus), Nut Gastrobar (Barcelona), Toca Teca (Barcelona) i Xamfra del Fòrum (Tarragona). Tots ells van superar, el passat 21 de març, una fase prèvia a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona.


El concurs Tapa de l’Any té com a objectiu principal exaltar la tapa com una de les expressions gastronòmiques més importants de la cuina catalana. Més enllà del certamen celebrat a l’auditori de l’Hotel Melià, Sitges acull des del passat 30 de març fins aquesta tarda,  la novena edició del Sitges Tapa a Tapa. 34 establiments competeixen, a través d’un sistema de votació popular, pel dret a participar al Tapa de l’Any del 2018.

 

També hauries de llegir
Fa 2631 setmanes

Concurs Tapa de l'Any 2017

Participació