Museus

Mark Brusse cedeix set obres a la Fundació Stämpfli

L'artista holandès és un reconegut escultor que aposta per la fusta com a principal material en les seves creacions

per Redacció , 5 de març de 2017 a les 00:00 |
Interior de la Fundació Stämpfli | Fundació Stämpfli
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de març de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’arxiu de la Fundació Stämpfli de Sitges ja ha arribat al centenar d’obres, gràcies a la recent donació que ha realitzat l’artista holandès Mark Brusse. Un reconegut escultor que treballa especialment amb la fusta, tot i que també treballa altres materials com el bronze o la ceràmica. 

Les set obres cedides són les pintures Volcano Bowl i Volcano Bowl 2 i les escultures Tale, Sol i Sombra; Pipe Dream, In a quiet little corner i Forgotten thoughs. La Fundació Stämpfli disposa actualment de més d’un centenar d’obres d’una seixantena d’artistes diferents. En tots els casos, es tracta de donacions fetes a la Fundació pels mateixos artistes, els seus descendents o galeristes, a iniciativa del matrimoni Pere i Anna Maria Stämpfli. Una selecció d’aquestes obres es poden veure a la sala 3 de la instal·lacions de la Fundació, ja que els espais 1 i 2 estan dedicats a l’exposició Lux, d’Antoni Taulé. Les obres exposades en aquesta sala són de Pere Stämpfli, François Arnal, Gérard Titus-Carmel, Olivier Mosset, Niele Toroni, Jean-Michel Meurice, Daniel Dezeuze, Mark Brusse, Jean Le Gac, Pierre Tilman, Horacio García-Rossi i Rafael Canogar.

 

Participació