CARNAVAL DE SITGES

Perilla el Carnaval de Sitges

Protecció Civil, Policia Local i Mossos d'Esquadra han fet un informe desfavorable sobre el recorregut

per Aleix Ramirez , 14 de febrer de 2017 a les 00:00 |
Imatge de la rua de la Disbauxa del Carnaval de Sitges 2016 | Flickr Ajuntament de Sitges
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de febrer de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
A poc més de dues setmanes per l’inici del Carnaval de Sitges 2017, els cossos de seguretat (Mossos d’Esquadra i Policia Local de Sitges) i Protecció Civil han realitzat un informe desfavorable sobre el pla de seguretat de la festa sitgetana, concretament del nou recorregut. Un itinerari que gairebé en la seva totalitat passa pel passeig marítim.
 

En els darrers anys, entre les colles, comissió del Retiro i Prado, l’Ajuntament i la policia s’ha creat força rebombori perquè aquesta última és partidària d’anar traslladant progressivament el recorregut, del centre cap a la zona de platja per qüestions de seguretat. 

Segons les fonts consultades per Nació Digital, encara no es coneix amb exactitud la raó per la qual els cossos policials i d’emergència han adoptat la postura que recull l'informe. En principi, durant el dia d’avui, el gabinet jurídic de l’Ajuntament de Sitges té previst presentar al·legacions per corregir aquestes deficiències. 


Alternatives: Sortir sense pla de seguretat o tornar a l’anterior recorregut

Conscient del poc marge de maniobra, el Carnaval s’inicia el dijous 23 de febrer, el govern municipal hauria plantejat una alternativa als grups de l’oposició, durant la comissió informativa prèvia al ple ordinari del proper dilluns 20 de febrer que es va celebrar ahir a la tarda. Aquesta seria elevar un dictamen a l’esmentada sessió, per tal que la festa tirés endavant sense pla de seguretat i fos l’Ajuntament i els regidors de l’oposició els qui assumissin la responsabilitat legal. 


Una possibilitat que els regidors consultats descarten “perquè suposa un gran risc”. Enmig de l’embolic que s’ha creat quan l’alcalde Miquel Forns ha comunicat la situació als portaveus dels grups municipals, alguns d’ells han suggerit que si no es pot revertir l’informe, s’opti pel recorregut de l’any passat. 

Aquesta tarda, a les 19h a la Casa Bacardí, la comissió de Carnaval, junt amb les colles organitzadores del Carnestoltes i la Reina presentaran el cartell promocional de la festa. Si no hi cap canvi d’última hora, respecte el citat informe negatiu sobre el recorregut, el dimecres 22 de febrer està previst que es celebri la junta de seguretat al Palau de Maricel.  

 

Participació