MÓN LOCAL

Sitges suspèn la concessió de llicències per a pisos turístics

Així ho ha decidit l'Ajuntament en una junta de govern celebrada aquest matí | El consistori també atura els permisos per obrir establiments de menjar per emportar i basars, entre altres, al casc antic

per Aleix Ramirez, 21 de desembre de 2016 a les 12:45 |
Carrer 1er de maig, una de les zones de Sitges que concentra pisos turístics | A.R
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de desembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Sitges ha aprovat en junta de govern celebrada aquest matí, la suspensió de la concessió de llicències per a pisos turístics a tot el municipi. En la mateixa reunió, també s’ha acordat la prohibició d’obrir establiments de menjar per emportar, basars i altres comerços alimentaris al casc antic. 

En una conversa amb Nació Sitges, Aurora Carbonell, regidora de Turisme i Promoció Econòmica, apunta que aquestes mesures s’han pres perquè “hem detectat una proliferació de pisos turístics i volem fer un control exhaustiu”. Carbonell “no vol criminalitzar aquest sector” i assegura que el consistori, en un període màxim d’un any i mig, vol tenir definit un reglament “que ordeni el funcionament dels pisos”. 


Josep Daranas, gestor de pisos turístics i representant d’aquest sector al Gremi d’Hostaleria, s’ha mostrat crític amb la mesura presa pel govern sitgetà. A títol personal i deixant de banda el seu càrrec al Gremi, Daranas considera que “la moratòria no servirà de res, sinó va acompanyada de mesures per perseguir els pisos il·legals”. A més, Daranas puntualitza que aquesta decisió de l’Ajuntament busca “clarament un rèdit polític i acontentar cert partit polític per acabar rebent el seu suport en futures accions”. 

Fre als comerços alimentaris al casc antic

La junta de govern també ha decidit aturar durant un any l’obertura de comerços tipus basars, menjar per emportar i petits supermercats al casc antic, “tot perquè a l’igual que els pisos turístics, també hem detectat que s’han obert molts en els darrers mesos”, afirma Aurora Carbonell. En aquest àmbit, la moratòria pretén ordenar el funcionament dels establiments a zones de gran afluència de públic com els carrers Sant Francesc, Jesús, Major i 1er de maig. 

 

Participació