La pèrdua de vots a les capitals catalanes
El Partit Popular és qui més vots ha guanyat a les capitals catalanes en relació amb les eleccions del 20-D, tal com demostren les dades que NacióDigital ha elaborat. En concret, és a Barcelona i Tarragona on l’increment és més gran. A Barcelona, els populars guanyen 11.954 vots i a Tarragona obtenen 1.125 vots més. També a Girona i Lleida el Partit Popular arreplega més vots que en els anteriors comicis. L’altre gran guanyador a Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida ha estat, sens dubte, Esquerra Republicana, que aconsegueix millorar els seus resultats ostensiblement i també guanya votants, tot i que en un nombre inferior que el Partit Popular.
 
 
En canvi, Ciutadans és el que més votants perd. A Barcelona hi són frec a frec amb En Comú Podem; i a Girona gairebé en perden tants com Convergència. Tot i que és cert que una part dels votants de Ciutadans semblen haver desviat el seu vot cap al Partit Popular, les pèrdues de la coalició taronja no s’expliquen només per aquest motiu. Cal sumar-hi, també, com en l’anàlisi de les pèrdues de la resta de coalicions, una baixa participació i el poc suport que desperta entre la ciutadania.
 
Tal com mostren les gràfiques, tot i que manté el lideratge a les principals capitals, En Comú Podem perd suports, sobretot a Barcelona. En aquest cas també l’alta abstenció en pot ser una causa. Convergència també és un dels partits que perd votants, sobretot a Girona, on el partit polític governa amb el suport de PSC, en relació amb la resta de partits.