1 de 10
Opinió ND

El Valldoreix del futur

per Ramon Segura, Valldoreix, Sant Cugat, Catalunya | 16 de març de 2023 a les 08:00 |

«La manca de planificació i execució fa que la qualitat de vida del veïnat de la Vila es vagi perdent a poc a poc»

El passat dia 13 de març vaig ser convidat, com a vocal i portaveu del Grup Municipal d’ERC a l’EMD de Valldoreix, a la Unió a la presentació, per part de l’Ajuntament de Sant Cugat, de l’exposició virtual “Sant Cugat del futur” on es va donar a conèixer l’avançament del planejament de l’últim gran espai urbanitzable al nou barri de Can Ametller.

Un dels titulars d’aquest acte va ser que la participació i el consens han permès començar a dissenyar aquest nou repte per Sant Cugat. Una majoria qualificada dels partits polítics de la ciutat, Junts, ERC, PSC i CUP juntament amb la Generalitat a través de l’Incasòl i FGC, l’estat espanyol mitjançant ADIF i l’Àrea Metropolitana de Barcelona han participat en la seva elaboració.


Els aspectes a destacar han estat, la participació ciutadana, el govern municipal encapçalant el desenvolupament, la creació del 50% de l’habitatge assequible, la preservació dels espais verds, eficiència energètica i afavorir noves estructures de mobilitat.

Com seria la vida del veïnat de Sant Cugat si als barris de Parc Central, Coll Favà, Volpelleres, i Can Mates aquests criteris s’haguessin aplicat a partir del creixent del nostre municipi als anys 90? Doncs tindríem igualment una ciutat amb una bona qualitat de vida i un parc de milers d’habitatges protegits que podríem compartir amb els nostres fills.


Al VALLDOREIX DEL FUTUR hem de ser capaços entre tots de teixir els consensos i la participació per planificar la vila que volem per les dècades vinents. Esquerra Republicana de Catalunya hem demostrat que som útils per transformar i fer les coses diferents.

A Valldoreix el dia a dia no ens ha de fer oblidar la molta feina pendent de futur. Hem de crear el primer habitatge públic, desenvolupar el Pla d’Equipaments que doni resposta a la vida social i cultural, hem de reactivar un nou projecte de centralitat, suprimir el Vial d’Enllaç, hem de desenvolupar els plans especials de millora urbana de la colònia Montserrat i del Mas Fuster, definir els usos de Can Monmany i sempre buscant les complicitats de les altres administracions.


Tots aquests projectes fa molt de temps que estan sobre la taula i la seva manca de planificació i execució fa que la qualitat de vida del veïnat de Valldoreix es vagi perdent a poc a poc, amb el risc d’oblidar els orígens i la identitat que ens uneix com a poble des de la seva creació.

Des d’ERC treballarem per construir plegats el VALLDOREIX DEL FUTUR per garantir la qualitat de vida per a tothom, governant el creixement i modernitzarem la vila per adaptar-la a les noves realitats del segle XXI.

 

Ramon Segura
Vocal d'ERC a l'EMD de Valldoreix.
Més articles de l'autor
16/03/2023

El Valldoreix del futur

23/12/2022

Valldoreix és progressista

Participació