​Enfortim-nos!

«Sant Cugat pot enfortir-se liderant una transformació social a través la tecnologia al servei de les persones»

per Carmela Fortuny , Sant Cugat , 22 d'octubre de 2020 a les 10:57 |
Sant Cugat està vivint aquests mesos amb la incertesa de tots els pobles i ciutats però amb la certesa que el seu urbanisme ha permès un confinament molt més amable que en altres ciutats.

No ha passat el mateix amb l'economia i l'ocupació. S'han destruït molts llocs de treball i moltes empreses i autònoms han hagut de tancar o estan en una situació crítica. En aquest sentit cal actuar de forma urgent des de totes les administracions, també la local.


A l'inici de la pandèmia dèiem que calia plantar-hi cara amb mesures a curt termini però que calia, alhora, pensar a actuar per enfortir Sant Cugat de cara a altres embats. Enfortir la ciutat fent-la més resilient esdevé una prioritat que no pot esperar.

I com es pot fer? Pensem que cal obrir un debat entre tots els agents de la ciutat per treballar des de la proximitat però cooperant entre tots i totes aprofitant la intel·ligència col·lectiva perquè Sant Cugat sigui un espai d'oportunitats i esdevingui una ciutat connectada, sostenible, emprenedora i inclusiva.


Sant Cugat en els darrers anys, ja ha fet passes evidents cap a la transformació digital i té les característiques idònies per a continuar treballant en aquest sentit incorporant projectes pioners que utilitzin la tecnologia per a resoldre qüestions urbanes però també per a resoldre temes de mobilitat, seguretat, governança, sostenibilitat, educació, treball, benestar i lleure...

Crec que Sant Cugat pot enfortir-se liderant una transformació social a través del canvi tecnològic al servei de les persones. La 5G, la internet de les coses, el Big data, la intel·ligència artificial, etc. poden convertir-se en les nostres millors eines per a sortir-nos-en si sabem impulsar-les com cal en tots els projectes de ciutat i sobretot si en facilitem l'accés a tothom.

 

Participació