Educació 360, segura

«Sant Cugat ha sabut construir un ecosistema educatiu molt potent i no ens podem permetre que la Covid-19 el posi en risc»

per Carmela Fortuny , Sant Cugat , 16 de setembre de 2020 a les 07:00 |
Els infants i joves han tornat a trepitjar les escoles després de sis mesos a casa, me n'alegro molt. En l'actual context de pandèmia era un repte important i per això tota la comunitat educativa hi ha treballat de valent. Moltes gràcies!

Sabem que no serà fàcil, el risc és alt i els protocols complicats però tinc la confiança que tot anirà bé si comptem amb l'expertesa de totes les persones que treballen dins d'una escola, docents, no docents, monitoratges; amb la necessària complicitat de les famílies i amb el suport imprescindible de les administracions.


Però, més enllà de l'escola, també inicien el curs els clubs esportius, els tallers d'art, les escoles de música, les de dansa, les entitats de cultura popular, les escoles d'idiomes, etc. Tot el que és extraescolar, el que completa una educació 360, també ha de poder iniciar el curs amb garanties.

Des de l'administració hem de donar-hi suport perquè els nois i noies puguin formar-se més enllà de l'escola, puguin gaudir d'uns aprenentatges que també els faran somriure i retrobar-se. Aquest suport ha de ser en forma de recursos i acompanyament als centres i entitats però també, ha de ser un suport efectiu dirigit a totes les famílies que, per diferents raons, no poden fer front a les quotes corresponents.


Sant Cugat ha sabut construir un ecosistema educatiu molt potent i no ens podem permetre
que la Covid-19 el posi en risc. Hem de garantir que l'educació extraescolar també sigui segura en totes les seves formes i que els nostres infants i joves tornin a trepitjar les pistes esportives, a traginar els instruments de música, a embrutar-se de pintura; a estrenar la carpeta d'anglès, francès, alemany o xinès; a fer volar la faldilla de l'esbart o a vestir-se de diable, etc., i que ho facin amb seguretat i confiança. Hi tenen tot el dret. Bon inici de curs 360!

 

Participació