Una Festa Major diferent a Valldoreix

«Després de valorar-ho, vam pensar apostar per promoure la cultura amb totes les mesures de seguretat»

per Susana Herrada , Valldoreix , 15 de setembre de 2020 a les 18:11 |
Aquest setembre iniciem el curs escolar i com sempre arriba també la nostra Festa Major. Aquest any tot és diferent, la pandèmia de la covid-19 ens ha deixat petjada, ens ha fet canviar el concepte de les activitats culturals i també ens ha canviat la vida.

Hem après que som vulnerables, que no ho podem controlar tot i que hem de conviure amb aquest virus, vigilant amb responsabilitat com ens comportem, tant per nosaltres com pels nostres familiars, amics i companys de feina que puguin tenir un major risc de contagi. Tot plegat, crec que ens ha fet més solidaris.


Així, encetem aquesta Festa Major fent de pregoner al CAP de Valldoreix, perquè creiem que els nostres sanitaris es mereixen un gran reconeixement. Professionals que han dedicat la seva vida a la cura dels altres i que ara més que mai ho han demostrat.

Com sabeu el dimecres, dia de Sant Cebrià es celebra la Missa Major, aquest any a l'Església de l'Assumpció perquè la de Sant Cebrià és molt petita i no podríem respectar l'aforament. Dijous, l'artista valldoreixenc Ferran Llagostera inaugura la seva mostra de quadres a la Sala d'exposicions de l'EMD i divendres tindrem la tradicional Mostra d'Art a l'APVV.


Després de valorar bé que podíem fer, vam pensar apostar per promoure la cultura i oferir un espectacle cada dia del cap de setmana mantenint totes les mesures de seguretat, asseguts amb aforament limitat i mantenint les distàncies. També durant el cap de setmana el Club Esportiu Valldoreix organitzarà Torneig de pàdel, de Vòlei Platja 4x4 i el Rafa Nadal Tour.

Divendres a la nit tindrem les Havaneres de Por Bo i el Pregó, dissabte a la nit el concert de Les Pasquines i diumenge al matí l'espectacle familiar de Tortell Poltrona i al vespre la Cloenda amb el Concert Retrobament de la Coral Harmonia i Cor Jove Música al Cor.

Lluny queda el ball popular amb la Salseta del Poble Sec, la Festa Jove amb el concert de Gertrudis o el concert de gòspel de l'Església protestant de Valldoreix.

Malauradament hem anul·lat els espectacles de gran format que omplien la plaça del Casalet de petits, joves i grans. No tindrem els Geganters amb la seva rua, ni les colles dels Castellers. No podrem gaudir de la tradicional sardinada popular, ni de la botifarrada popular. Aquest any no, aquest any és una Festa Major diferent, una festa austera però amb el cor ple d'il·lusió, sabent que junts podrem amb aquesta pandèmia, que junts superarem els mals moments i pèrdues que hem patit i que l'any vinent serà diferent.
Una abraçada!

 

Participació