medi ambient

Els efectes de l'escalfament global a Sant Cugat

La xerrada organitzada per la CUP comptarà amb la presència de tres reconeguts investigadors en el camp de l’ecologia i experts en l’afectació de l’escalfament global

per Sergi Baixas, 18 de febrer de 2020 a les 11:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Quins són i seran els efectes de l'escalfament global a Sant Cugat? Per respondre a aquesta qüestió, la CUP Sant Cugat ha organitzat una xerrada que comptarà amb la presència de tres reconeguts investigadors en el camp de l'ecologia i experts en l'afectació de l'escalfament global a Cal Temerari pel proper dijous 27 de febrer a les 19.30 h.

Sota el títol de l’equilibri entre ecosistemes, contaminació de l’aire i la sostenibilitat alimentària en una nova realitat climàtica, aquests tres experts ens explicaran com fer front a l’emergència climàtica, a través d'una mirada local. L'investigador santcugatenc al Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) i estudiant dels efectes del canvi global en els ecosistemes forestals Eduard Pla exposarà les implicacions directes del canvi climàtic a Sant Cugat i d'accions i mesures concretes per tal de combatre'l o, com a mínim, mitigar-lo.


Per altra banda, la també investigadora del CREAF i membre de la plataforma per la qualitat de l'aire Olga Margalef parlarà de quines són les variacions que provoca l'emergència climàtica en l'aire.

Finalment, l'investigador i coordinador mirasolenc de l’àrea de vitivinicultura de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) Robert Savé tractarà la sostenibilitat alimentària sota els efectes de la nova realitat climàtica i l'equilibri entre agricultura, bosc i espais verds a Sant Cugat.


 

 

Participació