Aquests seran els futurs vocals de l'EMD de Valldoreix

Sota la presidència de Juanjo Cortés, un govern progressista en minoria haurà de fer mans i mànigues per evitar un mandat d'inestabilitat i bloqueig

Imatge de la Junta de Veïns de l'EMD de Valldoreix
Imatge de la Junta de Veïns de l'EMD de Valldoreix | Sergi Baixas
09 de juny del 2023
Actualitzat a les 17:32h

El 28-M ha obert les finestres de la Casa de la Vila i venen canvi d'aires. Després de tres mandats consecutius de governs convergents sota la presidència de Josep Puig, les esquerres tornaran a agafar les regnes de l'EMD de Valldoreix. Amb la "victòria agredolça" a les urnes del candidat de la llista progressista i veïnal de "Valldoreix Plural", Juanjo Cortés agafarà la vara el pròxim 17 de juny durant el ple d'investidura i podrà configurar un nou executiu. Això sí, en minoria.

I és que després del sotrac meteòric de les forces d'esquerres als comicis, els partits que donaven suport a Cortés només han aconseguit esgarrapar 3 de les 8 vocalies que hi havia en joc; una per ERC, una per la CUP i una última pel PSC. Per contra, les dretes, igual que a Sant Cugat, arrasen. Junts n'aconsegueix 3, mentre que el PP i Vox també n'obtenen una cadascú. Així doncs, respecte a la legislatura passada, ERC perd un vocal i Cs desapareix per complet de la Casa de la Vila.

Aquest escenari obligarà Cortés a fer mans i mànigues per buscar acords entre els diferents membres de l'oposició en cas que vulgui evitar un mandat ple d'inestabilitat i bloqueig

Cares noves i repetides


I quins seran els noms que ocuparan les diverses vocalies de cada partit? Doncs segons ha pogut anar recopilant NacióSantCugat a partir dels respectius pronunciaments de cada assemblea local, les persones que esdevindran els futurs vocals de la Junta de Veïns de la Vila pel mandat 2023-27 són:

- Junts: Susana Herrada, Bernat Gisbert i Maria Lluïsa Múñoz (repeteixen els tres vocals que fins ara havien estat a govern). Tot plegat, produïnt-se després que aquest divendres es reclamés l'expulsió del president Puig del partit per "deslleialtat".

- ERC: Ramon Segura (repeteix després d'assumir el relleu de Lluc Cahís farà 2 anys. Per contra, l'altre regidor republicà ocupat per Jaume Sanmartí, cau).

- PP: Carlos Aranguren(els populars recuperen la seva presència a l'EMD amb un nou representant públic).

- CUP: Xavier Humet (agafarà el càrrec de manera temporal fins al relleu d'Àlex Aguilar) 

PSC: Susana Casta (repeteix un mandat més).

- Vox: Juan Pich-Aguilera (com a candidat presidenciable, presumiblement serà qui ocupi la vocalia aconseguida per l'extrema dreta a la Vila).