Junts exigeix l'expulsió del partit del president de Valldoreix, Josep Puig, per «deslleial»

La secció vilatana denuncia que, per culpa seva, han perdut la presidència de la institució aquest 28-M. Puig desmenteix els fets

El president valldoreixenc, Josep Puig, dipositant el seu vot
El president valldoreixenc, Josep Puig, dipositant el seu vot | Cedida
09 de juny del 2023
Actualitzat a la 13:21h

Junts per Valldoreix ha decidit demanar a la direcció del partit l'expulsió del president en funcions de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig. Després de reunir-se en assemblea, la secció local ha constatat la "deslleialtat" de Puig durant les eleccions municipals del 28-M que, asseveren, va provocar la pèrdua de la presidència de la institució a favor del candidat de les esquerres de "Valldoreix Plural", Juanjo Cortés

I és que, segons han afirmat fonts de la formació a NacióSantCugat, Puig hauria "sabotejat deliberadament" la candidatura del seu relleu, Susana Herrada, en un "acte de revenja personal". A la mateixa assemblea, Puig hauria reconegut haver fet campanya en contra de la pròpia candidata de Junts per afavorir la llista d'Independents liderada per Neus José. En contraposició, en declaracions a aquest mitjà, Puig s'ha limitat a desmentir les acusacions.

Per la seva banda, el president de Junts a Sant Cugat, Albert Mendoza, s'adhereix a la petició de Junts per Valldoreix i rebotarà la sol·licitud a les cúpules pertinents després de també haver escoltat les polèmiques declaracions de Puig com a assistent a la trobada. "No és acceptable que doni suport a una altra formació que concorre als comicis", ha sentenciat.

La fins ara companya d'executiu i vocal d'Economia, Lluïsa Múñoz, ha carregat públicament per xarxes contra Puig: "L'enemic a casa. Fàstic infinit. Judes". 

Victòria ajustada

Cortés va guanyar la presidència amb 1.282 vots mentre que Herrada quedava en segona posició amb 1.063 vots. En aquest sentit, des de Junts consideren que els 350 vots que va acabar sumant Independents, sense l'ajuda de Puig, haurien garantit la victòria de la candidata de Junts.

Davant d'aquesta actuació, Junts per Valldoreix exigeix l'expulsió de Puig del partit i reclama que es prenguin les "mesures corresponents davant la gravetat dels fets".