Mireia Ingla busca incorporar-se a les llistes d'ERC al Congrés dels Diputats

L'alcaldessa en funcions de Sant Cugat està recollint avals de la militància per acompanyar Gabriel Rufián al grup de Madrid

08 de juny del 2023
Actualitzat a les 19:58h
Mireia Ingla.
Mireia Ingla. | Adrià Costa


Mireia Ingla s'emplaça a esdevenir la futura diputada d'ERC al Congrés dels Diputats després de les eleccions generals del 23-J. Segons ha pogut confirmar NacióSantCugat, l'alcaldessa en funcions de Sant Cugat -fins al 17 de juny- està recollint avals per acompanyar al portaveu i diputat Gabriel Rufián a les llistes de Madrid. Un moviment que es produeix després de la patacada del 28-M en clau local que, per una banda, va implicar la pèrdua de més del 45% dels vots republicans respecte a fa quatre anys i, per l'altra, la impossibilitat de configurar un nou govern progressista al capdavant d'un Ajuntament que serà recuperat per Junts.

Per aquest mateix motiu, fa una setmana Ingla va anunciar que "renunciava" a la seva acta de regidora de cara al proper mandat i decidia tancar una etapa a la política local. Tot plegat, proclamant el seu relleu a les mans de l'exsenador Bernat Picornell -el número 2 de la llista local-. Tal com ha avançat Cugat Mèdia, la santcugatenca busca ser nomenada a través de l'assemblea comarcal i el pròxim dilluns 12 de juny se sabrà si ha sortit escollida des de la militància del territori vallesà per després ser ratificada per la comitiva nacional. 

Justament aquest dijous, l'exbatllessa republicana reivindicava a través de les xarxes socials la tasca que fa ERC a la capital espanyola: "Hi som perquè volem ser útils a la gent i a la causa independentista". Actualment, ERC compta amb 13 diputats al Congrés dels Diputats, 7 dels quals provinents de la demarcació de Barcelona.