Indignació per la presència de militars armats a Collserola malgrat estar prohibit

La normativa del Consorci impedeix l'"exhibició d'armes" a l'interior dels terrenys del parc natural

Imatges d'aquest dimecres facilitades per l'associació Collserola Paisatge Viu
Imatges d'aquest dimecres facilitades per l'associació Collserola Paisatge Viu | TW @Collserolapais1
Redacció
01 de juny del 2023
Actualitzat el 02 de juny a les 10:23h

Un regiment de militars de l'exèrcit espanyol va ser caçat aquest dimecres fent maniobres a l'interior de la Serra de Collserola; en concret en el camí antic de la Santa Creu d'Olorda, a tocar del pantà de Vallvidrera. Malgrat que és força habitual veure soldats de la Caserna del Bruc entrenant o fent activitats esportives entre els corriols del parc, aquesta vegada, abillats amb tota la indumentària militar, van vulnerar una clara normativa del Consorci del Parc Natural: l'exhibició d'armes de foc.
 
Aquesta prohibició es va aprovar l'any 2016 davant les queixes veïnals de la zona per l'increment d'aquests entrenaments enmig d'un entorn "intensivament freqüentat" que també acull una desena de centres educatius. Així doncs, les úniques activitats d’entrenament permeses són les de "caràcter esportiu, físic i recreatiu". En el seu moment, el ministeri de Defensa va presentar un recurs contenciós-administratiu sobre aquesta normativa i va anunciar que, en qualsevol cas, mantindria les pràctiques militars a Collserola.

Segons ha pogut confirmar el diari Ara, fonts de l'exèrcit asseguren que aquestes armes estan descarregades i que són indispensables per a aquestes pràctiques perquè els soldats puguin adaptar-se al pes i als complements que portarien en un camp de batalla.