La CUP «pren nota» dels mals resultats electorals i avisa que Sant Cugat «patirà» amb el retorn de Junts

El portaveu Marco Simarro es consagra com a regidor a l'oposició per "fiscalitzar qualsevol retallada en drets socials"

Els dos regidors de la CUP, fent balanç del resultat del 28-M
Els dos regidors de la CUP, fent balanç del resultat del 28-M | Sergi Baixas
01 de juny del 2023
Actualitzat a les 14:22h


El 30% del seu electorat, 1.500 vots i 1 regidor. Aquestes són lespèrdues de la CUP arran de la patacada del 28-M a Sant Cugat respecte als resultats dels anteriors comicis municipals del 2019. "Prenem nota i ens posem els deures de tornar a connectar amb tota aquella gent que ens havia fet confiança, que havia cregut en el nostre projecte, i que aquesta vegada ha preferit quedar-se a casa", han exposat aquest dijous els anticapitalistes lamentant que la "gran guanyadora" d'enguany a les urnes hagi estat l'abstenció. "És possible que no hàgim sabut explicar bé tots els beneficis que ha implicat que la CUP estigués al govern", han afegit amb la voluntat de recuperar certa "bel·ligerància" discursiva per tal de diferenciar-se més de la resta d'opcions polítiques.

Tanmateix, també han volgut destacar que la pèrdua de vots de Junts implicant, consideren, que el model de ciutat continua "en disputa". "Ara tornarà el més vell i dur estil de ciutat convergent liderat per persones que fa molt temps que viuen de la política -alguns més de 20 anys- i que consolidarà l'elevat preu d'un mercat habitacional que expulsa salvatgement la seva població", ha apuntat el regidor Oriol Sánchez. "Sant Cugat patirà un retrocés d'aquells drets que hem intentat consolidar i falcar durant aquest darrer mandat", ha pronosticat des d'una mirada pessimista.

Ajuts i suport a l'escolaritat; beques menjador, el punt d'acompanyament digital, el servei d'oftalmologia i deontologia pels més vulnerables, el punt d'assessorament al lloguer i l'atenció al sensellarisme, la cooperativa de cures, l'oficina jove o l'impuls de polítiques amb mirada feminista i pel col·lectiu LGTBI, entre d'altres. "Plantejarem una oposició ferma i tenaç i denunciarem cada euro retallat a la població", ha declarat el portaveu cupaire Marco Simarro. "Volem una ciutat que garanteixi els drets dels seus veïns", ha remarcat l'antisistema.

En aquesta línia, Simarro ha aprofitat per fer una crida a la "mobilització col·lectiva" per a defensar aquests "avenços" del tripartit que s'han anat vertebrant sota una "lògica garantista" per prioritzar els interessos de la majoria de la classe treballadora.

Pel que fa a possibles dimissions -tal com ha fet l'alcaldessa Mireia Ingla davant del sotrac d'ERC-, Simarro ha sentenciat que "la CUP som més que dues cares" tot avançant que, amb Sánchez, seran els dos regidors anticapitalistes el pròxim mandat.