Sant Cugat s'engalana per acollir la 4a edició del Festival Lumínic de fotografia

Fins al 16 de juliol, se celebraran diverses activitats, tallers i exposicions amb la voluntat de qüestionar les construccions de la fotografia parlant sobre la represa al món analògic o la intel·ligència artificial

Instantània de la fotògrada Ana Belén Jarrin de la sèrie titulada Rizoma
Instantània de la fotògrada Ana Belén Jarrin de la sèrie titulada Rizoma | Lumínic - Ana Belén Jarrin
31 de maig del 2023
Actualitzat a les 15:15h

Els carrers, places i galeries de Sant Cugat lluiran les seves millors gales per acollir la 4a edició del Festival Lumínic de fotografia contemporània. Coorganitzat de la mà de l'Ajuntament, el certamen que arrenca aquest 3 de juny acollirà una dotzena d'exposicions, tallers i activitats fins al 16 de juliol. Reconeguts artistes com Cristobal Asencio, Lara Amat, Quim Español o Aleydis Rispa són només alguns dels noms dels convidats.

Enguany, la temàtica central del festival girarà al voltant de les construccions fotogràfiques des de la represa al món analògic o les noves oportunitats que brinda la intel·ligència artificial. Així doncs, les exposicions inclouran diverses temàtiques des de la manipulació digital fins a la fotografia més íntima i individual. 

D'altra banda, un dels objectius de l'edició d'aquest any és enfortir la relació amb les galeries participants en el circuit de galeries del festival. Per fer-ho es torna a col·laborar amb Galeries d'Art de Catalunya (GAC), tres de les quals col·laboraran amb la programació del festival amb diferents projectes.

Finalment, el programa també inclou activitats paral·leles com ara visites guiades per les exposicions, tallers sobre enquadernació o treballs documentals o la projecció dels accèssits guanyadors de la convocatòria Lumínic 2023, que tindrà lloc el 21 de juny.

Estrena de la 4a edició 


La 4a edició del Festival LUMÍNIC s'inaugura aquest dissabte 3 de juny amb un mercat fotogràfic de venda d'obra fotogràfica d'autor al Celler Modernista de Sant Cugat del Vallès que estarà tot el cap de setmana amb la participació d'artistes, una zona de pícnic i tallers familiars gratuïts.

Què és el festival Lumínic?


LUMÍNIC és una plataforma que treballa tot l'any generant sinergies amb altres agents culturals per la promoció de la fotografia, no només a Sant Cugat, sinó arreu del territori. La plataforma està codirigida pels fotògrafs i gestors culturals Amanda Bernal, Bernat Millet i Marc Vidal i es caracteritza per la professionalitat en el tractament als artistes i en la producció de les exposicions, la paritat en la selecció d’autors, la col·laboració amb entitats fotogràfiques i escoles de fotografia per crear i cuidar el teixit fotogràfic i el desig de contribuir a l’educació de la mirada davant de la fotografia.

LUMÍNIC és el Festival de Fotografia de Sant Cugat del Vallès que des del 2019 impulsa la fotografia d’autor i està coorganitzat amb l’Ajuntament de Sant Cugat. El festival inunda Sant Cugat de fotografia contemporània, amb autors consagrats i emergents, tant nacionals com internacionals, amb una programació d’exposicions i activitats al voltant d’un fil conductor diferent cada any.

 

Programa del Festival Lumínic 2023 by Sergi Baixas on Scribd