Com s'ha votat a cada barri de Sant Cugat? Descobreix-ho!

Junts s'imposa a la majoria de districtes censals del municipi amb alguna esquitxada puntual del PSC, la CUP i En Comú Podem

29 de maig del 2023
Actualitzat el 01 de juny a les 17:23h
Imatge d'un col·legi electoral aquest 28-M a Sant Cugat
Imatge d'un col·legi electoral aquest 28-M a Sant Cugat | Aj. de Sant Cugat / Raquel Pérez

Les esquerres s'han estavellat i, de retruc, això ha comportat una còmoda victòria de Junts que s'imposa a la immensa majoria dels districtes censals de Sant Cugat. Però com han votat exactament els santcugatencs de cada barri? Quin grau de confiança ha aconseguit arreplegar cada partit segons l'àrea territorial? Hi ha sorpreses? T'ho desgranem segons el suport rebut per cadascuna de les set formacions que tindran regidors a l'Ajuntament fins al 2027.

 
 
  
 


 
 


 
 


 
 


 
 


Així doncs, com es pot observar, l'arrasada de Junts s'ha pogut observar arreu de la ciutat de forma força transversal menys als dos barris més perifèrics; on la CUP ha guanyat a la Floresta i a En Comú Podem a les Planes. També cal destacar la victòria del PSC a l'àrea censal del primer tram de l'avinguda Cerdanyola i a l'entorn dels Jardins de Sant Francesc; i la del PP a la zona de Can Trabal. Així, també es poden destacar els bons resultats obtinguts pels populars a Mira-sol i a Valldoreix, on han quedat segona i tercera força política respectivament.

D'altra banda, també resulta interessant quin és el pes que tenen els barris perifèrics per a cada formació política en relació amb el suport total rebut. En aquesta línia, destaquen com a més dependents Vox (45%) i el PP (41%), seguits de Junts i la CUP (ambdós amb un 36%). En contraposició, els partits que menys suport reben dels districtes més apartats del nucli són En Comú Podem (27%), ERC (25%) i el PSC (19%).