Terratrèmol polític a Sant Cugat: Junts liquida el «parèntesi» de les esquerres

El tripartit d'ERC, PSC i la CUP surt molt malparat dels comicis -amb totes tres formacions perdent regidors- i l'extrema dreta espanyolista irromp amb força

Celebració de victòria a la seu de Junts per Sant Cugat
Celebració de victòria a la seu de Junts per Sant Cugat | Sergi Baixas
29 de maig del 2023
Actualitzat el 23 de novembre a les 12:20h

Junts recupera les regnes de l'Ajuntament després d'un "parèntesi" progressista a les tres dècades consecutives de governs convergents (CiU). El tripartit (ERC, PSC i CUP), sota una pronunciada abstenció i un càstig transversal a la seva gestió per part de la ciutadania, rep una estocada mortal i totes tres forces cauen en regidors. Les esquerres, malgrat l'aparició dels comuns, s'enfonsen i la dreta espanyolista irromp amb força.

Al carrer Francesc Moragas, la precaució continguda ha esclatat en alegria amb el 100% escrutat i després de corroborar que les esquerres no podien sumar, quedant-se l'opció del quadripartit a dos regidors de la majoria absoluta. El cap de llista de Junts, Josep Maria Vallès, serà el futur alcalde de Sant Cugat després d'aconseguir mantenir els 9 regidors del 2019. "Només us vull donar dues notícies: que el pròxim govern no serà del tripartit i que aquest serà de Junts per Sant Cugat", ha celebrat un exultant Vallès.