Paluzie demana el vot per a Independents: «Les sobiranies locals faciliten la desconnexió»

L'expresidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) insta a impedir la "normalització" del conflicte entre Catalunya i Espanya

Paluzie donant suport a la candidatura d'Independents encapçalada per Giuseppina Cariola
Paluzie donant suport a la candidatura d'Independents encapçalada per Giuseppina Cariola | Sergi Baixas
25 de maig del 2023
Actualitzat a les 21:38h


Missió: "esperançar als desencisats". Per aquest motiu, l'expresidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) entre el 2018 i el 2022, Elisenda Paluzie, s'ha desplaçat aquest dijous fins a Sant Cugat per a donar suport a la candidatura local d'Independents de cara a les eleccions municipals del 28-M que encapçala l'advocada Giuseppina Cariola.

Paluzie ha justificat aquest suport explícit per impedir la "normalització" del conflicte entre Catalunya i Espanya i per evitar la desmobilització de la base independentista. En aquest sentit, ha lamentat que en clau local, ja l'any 2019 es configurés un excepcional tripartit a Sant Cugat que trencava les dinàmiques de blocs. "Enmig d'un context de repressió i presos polítics, ERC i la CUP van pactar amb un partit del 155", ha retret en referència a l'acord amb el PSC. 

En contraposició, l'expresidenta ha reivindicat la necessitat de teixir candidatures desacomplexadament independentistes amb persones que estiguin deslligades dels partits polítics. D'aquesta manera, ha afirmat, es podrà vertebrar una "reacció en positiu" davant de l'actual desànim imperant entre la massa sobiranista. "Tan sols quan els municipis, tots ells, facin el pas endavant, serà aleshores quan aconseguirem la independència de Catalunya", ha sentenciat apel·lant a impulsar "sobiranies locals" arreu del territori per facilitar una posterior "desconnexió". 

Per la seva banda, l'alcaldable Cariola ha apuntat que: "Independència significa administrar els teus recursos amb les teves normes". Una torxa que posteriorment ha agafat el núm.4 a la llista electoral, Artur Royo, reivindicant que Independents és l'única candidatura independentista i fidel al llegat de l'1 d'Octubre que es presenta als comicis del 28-M.

Jugada arriscada, rebuig residual

Finalment, el coordinador de la secció local de l'ANC, Jaume Cifuentes, ha confessat que en un inici van tenir "por i recança" per veure quina seria la reacció dels socis després d'haver fet una "crida tan explícita" a votar per la candidatura d'Independents. "Només hem experimentat dues baixes", ha celebrat Cifuentes davant de la resposta general "molt positiva" que han obtingut dels afiliats; tot i lamentar que cap altre partit polític els hagi demanat el vot abans de ser sotmesos al compliment de l'examen del decàleg.