«No us resigneu»: Cs s'alça com l'alternativa als models del tripartit i de Convergència

Els taronges basteixen la seva resistència reivindicant la feina feta durant els darrers 8 anys a l'Ajuntament i qüestionant uns rivals que pacten amb independentistes

David Andrés, Aldo Ciprian i Mayte Augé al Celler Modernista
David Andrés, Aldo Ciprian i Mayte Augé al Celler Modernista | Sergi Baixas
26 de maig del 2023
Actualitzat a les 14:55h


"Aquest diumenge sortiu a votar per la ciutat que voleu i per a aquells que no us han mentit". Amb aquesta afirmació, l'alcaldable de Cs, Aldo Cipiran, cloïa l'últim gran acte electoral davant d'una trentena de persones al Celler Modernista abans que els santcugatencs dipositin el seu vot aquest diumenge. Un combat que, reconeixen, serà difícil amb un PP, Valents i Vox que els trepitgen els talons. Així doncs, l'objectiu és clar: contenir l'electorat que als passats comicis els va donar tres regidories tot evitant la fuga paulatina que s'està veient arreu de l'Estat. 

I quines banderes onegen per bastir la resistència? Doncs la seva experiència a l'oposició durant els darrers vuits anys i davant d'un PP i Valents que traslladat el seu suport explícit a "partits independentistes" (Junts i el PDECat) a Valldoreix. Així doncs, la candidatura taronja s'alça com l'"alternativa real" als models de ciutat empesos pel tripartit i els hereus de CiU. "Si sempre votes el mateix, no esperis resultats diferents". Tanmateix, ha alertat que un nou govern progressista implicarà que s'apugin els impostos.

D'altra banda, el número 3 i responsable de campanya, David Andrés, malgrat reconèixer que el model convergent "en línies generals, no era especialment negatiu", sí que reconeix que tenia "defectes importants" -com ara els casos de corrupció de 3% i el seu suport a la causa independentista-. "Pensava que seria bo per la ciutat que hi hagués un canvi de govern per obrir finestres, però no podia estar més equivocat. El tripartit ha estat el pitjor govern de la història de Sant Cugat", ha reblat acollint-se a les dades recollides en les diverses onades de l'Observatori Sociològic, tot criticant també que, malgrat gaudir de majoria absoluta, no hagin mai estat capaços de presentar els pressupostos a temps. "Ens presentem perquè no tenim per què resignar-nos al model de CiU ni al model del tripartit", ha sentenciat presumint de ser l'"única llista constitucionalista i sense complexos".

Finalment, la número 2, Maite Augé, va brandar la llista de projectes als quals es comprometen a treballar de cara al pròxim mandat: una regidoria exclusiva per a la gent gran; inaugurar una Oficina d'Atenció a la Diversitat Funcional; impulsar polítiques inclusives que garanteixin la igualtat d'oportunitats; simplificar i agilitzar els tràmits administratius; i vetllar perquè tota la informació estigui en català i castellà. "Som els que volem fer de Sant Cugat una ciutat de referència i que escolti activament aquells que es troben en situacions de vulnerabilitat"; ha rematat Augé.

Carrizosa, combatiu


Abans d'ahir, en una roda de premsa davant del Monestir, el president grup parlamentari de Cs a Catalunya, Carlos Carrizosa -acompanyat del diputat al Congrés dels Diputats José María Espejo-Saavedra-, ha instat als votants "constitucionalistes, liberals i de centre" que facin confiança a la candidatura "racional" de Ciprian davant d'un govern que "no respon a les necessitats reals de la ciutadania". 
 

La secció local de Cs, davant del Monestir de Sant Cugat Foto: Sergi Baixas


En aquesta línia, Carrizosa ha reivindicat la necessitat d'evitar que es continuï desenvolupant un model de ciutat d'esquerres "epidèmic" que es fonamenta a base de "règims clientelars i xiringuitos". Un model "dogmàtic i poc pràctic" que, assevera, també s'està veient a diverses ciutats del país en detriment del "creixement econòmic". Així doncs, considera que les forces progressistes estan visualitzant les administracions locals com a eina de transformació social i política que busca "erradicar el vehicle privat" tot vianantitzant unilateralment les principals artèries dels municipis sense habilitar alternatives de mobilitat ni consultar veïns ni comerciants.

Per la seva banda, Ciprian va aprofitar per carregar contra la "constant inoperància" de la Generalitat. Així, va exigir al govern català que mogui fitxa per recuperar un conveni amb l'Hospital General de Catalunya (HUGC) que permeti assumir l'atenció pública sanitària de la gent gran de Sant Cugat evitant que s'hagin de desplaçar fins a l'hospital de referència de Mútua Terrassa; així com sol·licitar que es financi el cost total per a la construcció de l'escola de La Mirada.