La CUP carrega contra Junts i el PDECat per equiparar-los amb Vox: «Per què ens demonitzeu?»

El vocal anticapitalista Ferran Margineda retreu els pronunciaments del partit del govern que només fan que "blanquejar" l'extrema dreta

El vocal de la CUP Valldoreix, Ferran Margineda
El vocal de la CUP Valldoreix, Ferran Margineda | Sergi Baixas
19 de maig del 2023
Actualitzat a les 19:32h


"Després de 8 anys de compartir, de discutir, d’anar plegats amb tants temes o de discrepar amb tants altres -sempre de forma civilitzada- per què parlen ara de la CUP com a línia vermella?", ha qüestionat a l'equip de govern de l'EMD de Valldoreix, format per Junts-PDECat, un dolgut Ferran Margineda. "Què passa? Que tot allò que hem aprovat fins ara per a la ciutadania ha estat un error?", ha afegit el vocal cupaire durant el transcurs de l'últim ple del mandat.

Un parlament que ha aprofitat per a recordar alguns dels projectes d'aquesta legislatura que l'executiu ha aprovat amb el suport dels anticapitalistes: l'adequació de l'eix comercial, l'actualització del Pla d'Equipaments, la rehabilitació del Castell de Canals, la planificació d'una Vila 100% pedalable, les marxes exploratòries feministes, l'ordenació del carrer Nard, les mocions a favor de la llengua catalana i de l'autodeterminació...

"No entenem com, en una lògica electoral, s'obliden de tota la feina feta i ens demonitzen d'aquesta manera", ha esbitzat Margineda. "Aquí ens fan la gara-gara entomant les nostres propostes de forma coherent, civilitzada i enraonada. I ara, de cop i volta, passem a ser el dimoni escuat", ha retret el cupaire visiblement molest. 

"I a sobre tenen la pocavergonya de posar-nos al mateix sac que a l'extrema dreta casposa de Vox. Això ja és l'hòstia!", ha incidit davant les dues línies vermelles exposades per la candidatura encapçalada per la vicepresidenta Susana Herrada "Som Valldoreix". "Amb els seus comentaris estan blanquejant a costa nostra aquells que no haurien d'aparèixer en l'art polític d'enlloc", ha declarat lamentant que els situïn a l'alçada del feixisme. "No ens equiparin amb aquells que atempten amb els drets humans. No és justificable que ho facin per a la recerca del seu nínxol de vot", ha sentenciat implorant que deixin de flirtejar amb l'extrema dreta espanyola i catalana. 

La intervenció no ha estat contestada per cap membre de l'equip de govern.