ple municipal

Més protagonisme pel Tercer Sector en el nou contracte de manteniment de les zones verdes de Sant Cugat

L'Ajuntament destinarà 11 milions d'euros en els pròxims quatre anys

per Anna Mira , Sant Cugat , 17 de febrer de 2020 a les 17:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les empreses del Tercer Sector seran més protagonistes que mai en el nou contracte per mantenir les zones verdes i els parcs urbans de la ciutat. En un acord del ple del mes de febrer, s'ha donat llum verda a la nova contractació que potencia les clàusules socials i ambientals. En total, es destinaran 11 milions d'euros en els pròxims quatre anys en aquesta contractació. La proposta s'ha aprovat per unanimitat en el ple municipal del mes de febrer. 

El regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport, José Gallardo, explica que aquesta vegada el contracte s'ha dividit en quatre lots -separats en sectors territorials- i contempla treballs com la neteja de les zones verdes i les jardineres, la sega, el reg, la poda d'arbres, l'eliminació de les males herbes, la reposició d'arbres o els tractaments fitosanitaris. 

La principal novetat del nou contracte és el reforç de les seves clàusules socials i ambientals. En aquest sentit, per primera vegada s'ha reservat un lot sencer (el número 4) per adjudicar-lo només a centres especials de treball, empreses d'inserció laboral o entitats sense ànim de lucre.A més a més, en cas que les empreses adjudicatàries dels lots 1, 2 i 3 hagin de contractar nou personal per a l'execució de l'obra, com a mínim un de cada dos treballadors haurà de pertànyer a col·lectius amb dificultats d'inserció del mercat laboral: persones aturades de llarga durada més grans de 45 anys i persones que no puguin accedir a la renda mínima d'inserció per no reunir els requisits legals però que es trobin en risc d'exclusió social segons criteri dels Serveis Socials municipals (especialment si són dones).

Pel que fa als aspectes ambientals, el nou contracte obliga les empreses adjudicatàries a utilitzar maquinària de treball i vehicles elèctrics (l'anterior contracte valorava aquests aspectes però no eren d'obligat compliment).

 

Participació