L'EMD reclama més recursos pel Parc de Bombers de Sant Cugat

La moció insta a incrementar urgentment la dotació de més personal i material perquè el cos pugui garantir un servei "eficient i de qualitat"

Imatge d'arxiu dels Bombers de la Generalitat
Imatge d'arxiu dels Bombers de la Generalitat | EP
28 d'abril del 2023
A través d'una moció presentada per Junts i Cs, l'EMD de Valldoreix ha reclamat de forma unànime que es doti de més recursos al Parc de Bombers de Rubí-Sant Cugat-Castellbisbal; un equipament que cobreix un territori de més de 180.000 habitants amb tan sols cinc efectius per torn. El text arriba després que s'aprovés una petició del Parlament de Catalunya destinada al govern de la Generalitat que instava a incrementar urgentment la dotació de més personal i material perquè el cos pugui garantir un servei "eficient i de qualitat" a la ciutadania.

Fa mesos que el parc local i els sindicats denuncien trobar-se en una situació continuada de mínims de contingència. I el cas més sonat va ocórrer farà un mes, quan un camió d'aigua espatllat del Parc no va poder sortir per anar a l'incendi que es va produir al centre de Rubí on van acabar morint tres persones amb una vintena de ferits. I és que l'ajuda provinent del Parc de Cerdanyola-Bellaterra va trigar el doble del que s'hauria tardat en cas de tenir el vehicle operatiu.

La moció també s'emmara en l'amenaça creixent de patir un gran incendi forestal a la Vila i al conjunt de la Serra arran de la situació d'extrema sequera que pateix l'entorn natural.