llevantada

L'entorn de les vies dels FGC a Mira-sol tornarà a tenir arbres després del Gloria

Aquesta setmana s'han talat una cinquantena d'arbres malmesos pel temporal

per NacióSantCugat , 13 de febrer de 2020 a les 16:32 |
Els arbres que es plantaran a tocar de la via del tren a Mira-sol. | GSV
L'Ajuntament de Sant Cugat i la Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) treballaran plegats per plantar nous arbres a l'enotrn de les vies del tren en el seu pas per Mira-sol. Aquesta setmana, FGC ha talat preventivament i d’urgència diferents arbres propers a la via de tren perquè a causa dels efectes del temporal Gloria existia el risc que caiguessin a les vies en un futur.


L’actuació continuarà durant unes setmanes als vorals de les vies a l’alçada de l’avinguda Montserrat Roig -entre el carrer Pompeu Fabra i el Tanatori de Sant Cugat-, i ha afectat a una cinquantena d’arbres. Els nous arbres es plantaran mantenint una distància de seguretat de les vies i recuperar el paisatge arbrat de l’entorn.

El servei de Parc i Jardins de l’Ajuntament proposarà al FGC replantar arbres d’espècies autòctones adaptades al clima mediterrani i a la escassetat d’aigua, i que tinguin creixement i desenvolupament que no afecti a la infraestructura de ferrocarrils que pugui posar en perill el servei en situacions climatològiques de pluja, vent i neu adverses.

 

 

Participació